Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Behandeling borstkanker zorgverzekeringwijzer

Behandeling erfelijke borstkanker in 2017 in basispakket

29 dec 2016

Vrouwen met een erfelijke vorm van borstkanker krijgen vanaf 1 januari een nieuwe behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat hier om een experimentele behandeling.

 

Patiënten met de zogeheten erfelijke vorm borstkanker BRCA-1like, stadium III, die tussen de 18 en 65 jaar zijn krijgen met deze nieuwe behandeling te maken met een hoge dosis chemotherapie en stamceltransplantatie. Omdat het een experimentele behandeling betreft laat de minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, de behandeling voorwaardelijk toe tot het basispakket van alle zorgverzekeringen. De vergoeding geldt voor een periode van zes jaar.

 

Door voorwaardelijke toelating krijgen patiënten sneller toegang tot bepaalde (veelbelovende) behandelingen. Hierdoor ontstaat er ook inzicht in de kosten en de effecten van de desbetreffende zorg. Naderhand wordt besloten of een behandeling ook definitief wordt toegelaten. Behandelingen voorwaardelijk toelaten tot het basispakket gebeurt pas sinds 2012 en is sindsdien pas vijftien keer eerder voorgekomen.

 

Jaarlijks krijgen in Nederland ongeveer 100 vrouwen onder de 60 jaar te maken met deze agressieve vorm van kanker. 

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.