Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

budgetpolissen en ziekenhuiszorg

Budgetpolis, dan geen academische zorg?

10 dec 2014

Bent u van plan of in het bezit van een budgetpolis? Dan bestaat de kans dat u geen gebruik kunt maken van een academisch ziekenhuis.  Vandaag heeft Wilna Wind Directeur van Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie in een brief voor het bestuurlijk overleg haar zorgen hierover uitgesproken.

Wanneer bestaat de mogelijkheid dat u een academisch ziekenhuis bezoekt?

Over het algemeen maakt u gebruik van een academisch ziekenhuis indien u een zeldzame aandoening, een multitrauma heeft gehad of een gecompliceerde operatie dient te ondergaan. Dit is gecentraliseerd in een academisch ziekenhuis juist om de kwaliteit van de zorg voor deze patiënten te garanderen. In Nederland hebben we acht academische medische centra:

  • ErasmusMC
  • Academisch Medisch Centrum
  • Academisch ziekenhuis Maastricht
  • Leids Universitair Medisch Centrum
  • UMC St Radboud
  • Universitair Medisch Centrum
  • Vu medisch centrum
  • Universitair Medisch Centrum Utrecht

Toch voor een behandeling naar een van deze ziekenhuizen?

Dat is uiteraard mogelijk alleen dan dient u er wel rekening mee te houden dat u slechts een deel van de behandeling vergoed krijgt van de zorgverzekeraar. Zo lijkt die polis dan goedkoper dan de rest maar indien u daadwerkelijk gebruik gaat maken van de zorg u dan soms bedrogen uit kan komen!

Eerder deze dag kwam ook het West Fries Gasthuis al met de mededeling dat zij weinig contracten hebben afgesloten met de aanbieders van budgetpolisssen en dat de patienten zelf vooraf de verzekeraar moet raadplegen of de daadwerkelijke behandeling gaat worden vergoed.

Liever geen budgetpolis?

Dan kiest u in de zorgvergelijker voor keuzevrijheid, dan worden automatisch alle budgetpolissen uitgesloten in de uitkomsten. Start nu met het vergelijken van uw zorgpremie

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.