Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zilveren kruis zorgverzekering

Budgetpolis van Zilveren Kruis? U kunt nog switchen!

26 feb 2015

Heeft u afgelopen jaar een budgetpolis afgesloten bij Zilveren Kruis dan heeft u nu nog de mogelijkheid om een overstap te maken naar een andere polis van Zilveren Kruis met een bredere dekking of keuzevrijheid.

Meer dan tweehonderdduizend consumenten hebben tot 15 maart de tijd om te switchen van hun budgetpolis.  Normaliter kunnen consumenten enkel wijzigen van polis indien er bijzondere omstandigheden zijn zoals een scheiding of het uit dienst treden of het stoppen van een collectiviteit. In dit geval is het een goede zet van Zilveren Kruis juist doordat de consument zich soms niet bewust is van de risico’s die een dergelijke polis met zich meebrengt.

Een budgetpolis een crime!

Regelmatig zijn wij geconfronteerd met consumenten welke een budgetpolis hebben afgesloten en nu ineens voor het blok staan omdat ze soms tot wel duizenden euro’s moeten betalen. Dit komt omdat ze soms gebruik maken van een niet gecontracteerde aanbieder zonder dat ze dit zelf realiseren. Hierdoor komt achteraf soms een vaak dure rekening terwijl ze juist de budgetpolis hebben gekozen voor de aantrekkelijke prijs.

Lees ook: Wat is een budgetpolis.

Indien u gebruik wilt maken van het wijzigen van de polis dan kan dit met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2015, hier staat wel tegenover dat u het verschil, minimaal € 12,50 euro direct moet bijbetalen. Wel zo slim indien u inmiddels al kosten heeft gemaakt binnen de gezondheidszorg om hier dan alsnog voor te kiezen!

Op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen op het gebied van uw zorgverzekering 2016? Blijf ons volgen op de website als op social media! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.