Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgverzekeraars tegenstrijdig

Informatie online zorgvergelijkers tegenstrijdig

8 dec 2016

Wanneer je een nieuwe zorgverzekering wil afsluiten is er niets handiger dan gebruik te maken van een zorgvergelijker die voor jou de prijzen van verschillende zorgverzekeringen op een rijtje zet. Toch moet je oppassen van welke zorgvergelijkingssite je gebruik maakt, blijkt uit tegenstrijdige informatie die op websites zoals Pricewise, Independer en ZorgverzekeringWijzer verscheen. Wie heeft er gelijk?

 

Zo beweren bijvoorbeeld eerstgenoemde zorgvergelijkers Pricewise en Independer op hun website dat er sprake is van 100% keuzevrijheid bij de zorgverzekering Anderzorg (Menzis), terwijl ZorgverzekeringWijzer meldt dat Anderzorg geen keuzevrijheid kent. Weliswaar noemt ook Pricewise in de kleine lettertjes dat de zorgverzekeraar Anderzorg nog niet volledig bekend heeft gemaakt met welke ziekenhuizen er in 2017 afspraken zijn (waardoor een betrouwbaar overzicht nog niet mogelijk is), maar desondanks wordt er toch reclame gemaakt met de 100% keuzevrijheid.

 

Wat betekent 100% keuzevrijheid? Wanneer je een zorgverzekering met volledige keuzevrijheid (restitutiepolis) afsluit, kun je gedurende het hele jaar bij elke zorgverlener terecht. Afhankelijk van welke verzekering je afsluit (en hoeveel premie je betaalt) kun je ook te maken krijgen met beperkte keuzevrijheid (natura- of budgetpolis). Dit wil zeggen dat je vaak alsnog bij veel zorgverleners terecht kunt, maar dat er sprake kan zijn van een beperking qua vergoeding of dat er zorgverleners worden uitgesloten.

 

Het uitgangspunt van zorgverzekeraars bij natura- en budgetpolissen is om met elke zorgverlener een contract aan te gaan voor de scherpste prijs. Ook al sluit een verzekeraar een contract met alle zorgverleners, dan is het nog geen garantie dat de patiënt een volledige vergoeding krijgt of dat de patiënt het hele jaar bij de betreffende zorgverlener terecht kan.

 

Conclusie: let altijd goed op de kleine lettertjes en welke zorgvergelijkingssite je raadpleegt! In sommige gevallen is het advies van zorgvergelijkingssites enkel gebaseerd op aannames, zo blijkt in het geval van Anderzorg. 

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.