Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

kraamzorg uit het basispakket

Kraamzorg uit het basispakket?

4 sep 2014

Kraamzorg behoort niet tot een basisbehoefte. Het is daarom niet noodzakelijk om de Nederlandse verzekerden hierin te voorzien via het basispakket. Dit is de mening van Barbara Baarsma, Algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek en kroonlid van de Sociaal Economische raad. Ze gaf dit gisterenochtend aan op Radio 1. Aldus Barbara zou dit een besparing opleveren van 300 miljoen euro. Dit is toevalligerwijs exact het bedrag dat minister Schippers nu nog tekort komt.

Zwanger zijn is een keuze, geen risico

Baarsma:” Kraamzorg kan prima worden opgenomen in een aanvullende zorgverzekering, het is een hele fijne gemaksdienst, maar geen essentiele vorm van zorg” en “Zwangerschap is geen risico, het basispakket is ervoor om risico’s te verzekeren, zwanger worden is een bewuste keuze hier kun je voor sparen”.
 
Baarsma pleit vooral voor het gebruik van jonge ouders in de omgeving. In deze participatiemaatschappij past dit voorbeeld prima. Hierbij kan dan de voorlichtende functie van de kraamzorg komen te vervallen.

Beroepsvereniging voor de kraamzorg reageert hierop:

Siska de Rijke van de beroepsvereniging voor de kraamzorg reageert verrast; Kraamzorg is de goedkoopste vorm van zorg rondom de geboorte en bevalling. Deze vrouwen hebben deze zorg nodig en wat te doen met de mensen die dan niet aanvullend verzekerd zijn voor kraamzorg? Tevens zinspeelt ze op de mogelijke complicaties die op kunnen treden indien de preventieve werking van de kraamhulp uit het basispakket wordt gehaald. Dit kan zo maar meer kosten aan de gezondheidszorg, indien alle complicaties verholpen moeten worden. Baarsma reageert hierop dat dit onzin is en slechts een fractie van deze consumentengroep betreft.


Klik hier voor de huidige vergoedingen van de kraamzorg
Wat is uw mening omtrent de kraamzorg in het basispakket? Moet dit blijven of verdwijnen? Deel via social media en reageer nu!
 
Bron: Skipr

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.