Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgkosten gedrukt door medicijnen

Medicijnenkosten drukken de zorgpremie

30 mrt 2016

Een groot gedeelte van het budget van de zorgkosten gaan naar de kosten voor medicatie, een speerpunt van minister Schippers om de zorgkosten binnen de perken te houden en niet geheel zonder succes. In de navolging van vorig jaar zijn de medicijnkosten binnen het zorgpakket wederom lager uitgevallen dan vooraf ingepland door het ministerie van Volksgezondheid. De meevaller is volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VWS) over het afgelopen jaar is 63 miljoen euro, welke mogelijk gebruikt kan worden om de tegenvallers op te vangen, waar mogelijk de zorgpremie gedrukt kan worden. Overigens zijn de medicijnkosten wel gestegen het afgelopen jaar met 3,33 % naar een totaal van 4,26 miljard euro.

Minister Schippers blijft de regie houden

Deze meevaller is het gevolg van het verlopen van de patenten van veelgebruikte medicatie. Hierdoor kunnen de stoffen goedkoper worden nagemaakt waar de bruikbare stof behouden blijft. Maar ook minister Schippers is wel iemand die zich blijft bemoeien met de inhoud van het basispakket en maakt prijsafspraken met dure fabrikanten over het leveren van bijvoorbeeld kankermedicijnen die recentelijk in opspraak zijn geweest over de hoge kosten.

Behandelingen in het basispakket van de zorgverzekering

Zo is er vandaag ook nog bekend gemaakt dat het cholesterolverlagende medicijn Repatha vanaf 1 april zal toetreden tot het basispakket van de zorgverzekering. Dit medicijn zal enkel vergoed worden voor patiënten met een hoog risico voor hart en vaatziekten.  Als we toch bezig zijn over het basispakket dan zal ook vanaf 1 april een experimentele huidbehandeling (dendritische celtherapie) worden toegelaten dat heeft de minister besloten. 

Bron: SFK

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.