Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

jaarbetaling zorgverzekering

Minder korting bij jaarbetaling zorgverzekering

28 nov 2016

De prijsvergelijkingen op ZorgverzekeringWijzer worden altijd per maand getoond, maar wist je dat je ook in één keer kunt betalen waardoor je nog eens extra een aantal procent korting kunt krijgen? Toch pakt dit voordeel in 2017 minder goed uit dan voorheen.

 

De spaarrente is op dit moment extreem laag. Op dit moment ligt de rente die je over je spaargeld krijgt namelijk tussen de 0,2% en maximaal 0,7%. Het is dus verstandig om te kijken hoe je op een andere manier voordeel van je spaargeld kunt hebben. Door je zorgpremie in het begin van het jaar al in z’n geheel te betalen krijg je bij de meeste verzekeraars tot 3% korting. Dit is toch 6x meer dan wat je bij jouw bank tegenwoordig spaart.

 

Maakte je dit jaar al gebruik van het voordeel, weet dan dat de korting volgend jaar minder zal zijn. Een groot aantal verzekeraars hebben namelijk de korting verlaagd. Zo gaven de verzekeraars CZ, ONVZ, Delta Lloyd en Zorg en Zekerheid in 2016 nog 3% korting bij jaarbetaling, maar verlagen zij vanaf volgend jaar de korting naar 2% per jaar.

 

Is in 1x betalen te veel voor je? Vaak loont het zich ook om de premie per halfjaar of kwartaal te bekijken. Let bij het afsluiten van je (nieuwe) zorgverzekering dus goed op de verschillende keuzes die je aangeboden worden en het daarbij vaak geboden premievoordeel.

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.