Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgtoeslag student

Student en weinig zorg nodig? Een zorgverzekering kost je niets!

12 dec 2016

Ben je jonger dan 29 jaar en student? Grote kans dat je waarschijnlijk niet veel geld te besteden hebt. Het is dan goed om de juiste vergelijking te maken tussen de verschillende zorgverzekeraars. Wist je dat je zorgverzekering namelijk gratis kan zijn?

 

Een zorgverzekering kan een kostbare maandelijkse uitgave zijn, vooral als achteraf blijkt dat je overbodige aanvullende verzekeringen hebt afgesloten. Kijk daarom goed naar welke zorg je nodig hebt, vergelijk verschillende verzekeringen en betaal niet te veel.

 

Keuzevrijheid of niet?

Je ziet bij het vergelijken van de zorgverzekeringen altijd staan of je keuzevrijheid wil of niet. Bij keuzevrijheid ben je niet gebonden aan de zorgverleners die door de verzekeraar zijn gecontracteerd. Maak je echter weinig gebruik van zorg en ben je eventueel bereid om verder te reizen wanneer je toch in een situatie terechtkomt dat je naar een arts of ziekenhuis moet? Dan kun je ervoor kiezen om geen keuzevrijheid te nemen, dit levert een aanzienlijk premievoordeel op.

 

Vrijwillig eigen risico

Wat je ook kunt doen als je weinig zorg nodig hebt, is het verhogen van het standaard eigen risico van €385,- naar maximaal €885,-. Door het verhogen van het eigen risico met €500,-, krijg je zo’n €200,- tot €300,- voordeel per jaar. Bij een bezoek aan de huisarts hoef je nooit eigen risico te betalen.

 

Gratis verzekering

Door de keuzevrijheid te beperken en/of je eigen risico te verhogen, kun je een flink voordeel op je maandelijkse premie krijgen. Maar wist je dat je voor je zorgverzekering in sommige gevallen helemaal geen premie betaalt of je zelfs geld overhoudt?

Dit kan door zorgtoeslag aan te vragen. Wanneer je nog geen werk hebt of een bijbaantje waarbij je tot maximaal €20.000,- per jaar verdient, heb je in 2017 recht op €88,- per maand zorgtoeslag. Dit bedrag kan hoger zijn dan de premie van je zorgverzekering en vraag je aan via de Belastingdienst.

 

Keuzevrijheid

Eigen risico

Verzekering

Premie

Nee

€ 885,- per jaar

ZieZo van Zilveren Kruis

€ 71,95 per maand

Nee

€ 885,- per jaar

ZEKUR

€ 77,00 per maand

Nee

€ 885,- per jaar

De Friesland Zorgverzekeraar

€ 77,95 per maand

Ja

€ 885,- per jaar

Zorg en Zekerheid

€ 82,05 per maand

Ja

€ 885,- per jaar

PNOzorg

€ 84,94 per maand

Ja

€ 885,- per jaar

ONVZ

€ 84,94 per maand

Nee

€ 385,- per jaar

ZEKUR

€ 92,00 per maand

Nee

€ 385,- per jaar

ZieZo van Zilveren Kruis

€ 93,95 per maand

Nee

€ 385,- per jaar

Besured

€ 96,90 per maand

Ja

€ 385,- per jaar

OHRA

€ 104,55 per maand

Ja

€ 385,- per jaar

ZEKUR

€ 105,53 per maand

Ja

€ 385,- per jaar

Delta Lloyd

€ 106,56 per maand

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.