Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

overtappen zorgverzekering

Tijd om over te stappen naar een nieuwe zorgverzekering?

21 aug 2015

Ieder jaar stappen meer dan een miljoen Nederlanders over naar een nieuwe zorgverzekering. Echter kan dit vaak pas vanaf november tot eind december, uitzonderingen komen we zo op terug. De vraag is dan ook, blijft u dit jaar bij uw huidige zorgverzekeraar of bent u van plan om over te stappen?

Tevredenheid zorgverzekeraars

Op het moment van schrijven zijn de consumenten het meeste tevreden over de Ditzo Zorgverzekering welke nu een 8,9 scoort. De zorgverzekeraars worden op een aantal punten beoordeeld, wellicht kunt u er zelf ook een invullen op de pagina deel uw ervaring. Door dit te doen kunt u andere consumenten om ze te behoeden van die slechte verzekeraar of juist de klasse van die goede zorgverzekeraar, snel doen dus! Klik hier om de ervaring te delen

Wanneer kan je overstappen?

In principe is het mogelijk van halverwege november tot 31 december een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar. Indien u zelf de huidige polis op heeft gezegd per 31 december dan kunt u tot 31 januari op zoek naar een nieuwe polis. Ook zijn er een aantal uitzonderingen wanneer u tussentijds uw zorgverzekering kunt wijzigen.

  • Indien u vanuit het buitenland in Nederland komt wonen en nog niet in het bezit bent van een Nederlandse zorgverzekering.
  • Wanneer u verzekeringsplichtig bent en nog niet in het bezig bent van een zorgverzekering.
  • Wanneer u 18 jaar bent geworden en vanaf dat moment niet meer op de naam van uw ouders meeverzekerd wilt zijn.
  • Wanneer u in het buitenland woont en in Nederland belasting betaalt.
  • Wanneer u in militaire dienst was en uit dienst treedt.
  • Als de collectieve verzekering via uw werkgever stopgezet wordt door bijvoorbeeld een faillissement.
  • Indien u wettelijk gaat scheiden van uw partner.

Voldoet u aan een van de bovenstaande criteria dan kunt u hier uw zorgverzekering vergelijken

Wilt u op de hoogte blijven van alle laatste ontwikkelingen over de zorgverzekering 2016, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media! P.s. Vergeet niet die verzekeraar te beoordelen!

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.