Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Wisselen van zorgverzekering

Vaker wisselen van Zorgverzekering?

20 mei 2015

De consumenten zouden vaker moeten kunnen wisselen van zorgverzekering indien de verzekeraar haar voorwaarden tussentijds gaat wijzigen. Dit stelt voorzitter Gerben Klein Nulent van de apothekersorganisatie KNMP in de uitzending van Tros Radar van 18 mei jongstleden. Hiermee reageert hij op het plotselinge besluit van zorgverzekeraars om op maat bereidde medicatie niet meer te vergoeden. Een kwetsbare groep van vooral ouderen moeten nu ineens wel gaan betalen voor het medicijn dat normaliter wel zou worden vergoed.  Nu moeten die consumenten wachten tot het einde van het jaar om wel een verzekeraar te kiezen die voor hun noodzakelijke medicijnen vergoed.

Wanneer kunnen consumenten wisselen van zorgverzekering?

Op dit moment is het slechts eenmaal mogelijk om per jaar te veranderen van zorgverzekeraar, dit is het einde van het kalenderjaar. De zorgverzekeraars zijn verplicht vanaf 6 weken voor het einde van het jaar de premies bekend te maken zodat de consument een keuze kan  maken.  Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer men wel tussentijds kan wisselen van zorgverzekering:

  • Indien u vanuit het buitenland in Nederland gaat wonen en geen Nederlandse zorgverzekering bezit.
  • Wanneer u 18 jaar bent geworden en zelfstandig een polis wil afsluiten.
  • Wanneer u in het buitenland woont en in Nederland belasting betaald.
  • Indien u in militaire dienst zat en nu uit dienst treedt
  • Als de collectieve zorgverzekering via uw werkgever stopt bv door het wijzigen van een baan.
  • Indien u gaat scheiden van uw partner

Lees de volledige details over dit onderwerp op de pagina: Tot wanneer u kan ik overstappen.

Bron: Skipr

Wilt u meer informatie ontvangen wanneer het mogelijk is om te wisselen van zorgverzekering? Dan kunt u zich het beste inschrijven voor het zorgpremie alarm, u kunt dit terugvinden rechtsboven op de pagina. U ontvangt dan ten tijde van de overstapperiode een aantal maal een nieuwsbrief met de laatste premies, veranderingen van het basispakket en een aantal tips voor het vergelijken van de zorgverzekeringen.

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.