Wanneer kun je overstappen?

Indien je in het bezit bent van een zorgverzekering dan kun je naar een nieuwe zorgverzekering overstappen vanaf begin november tot 31 december. De prijzen van de zorgverzekeraars worden uiterlijk op 12 November 2020 bekend gemaakt. De periode van 12 november tot 31 december kun je dan gebruiken om je zorgverzekering te vergelijken en een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar.

Indien je binnen deze periode zelf je huidige zorgverzekering hebt opgezegd, dan bestaat de mogelijkheid tot 31 januari om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, let wel, je dient dan vaak twee termijnen tegelijk te betalen bij je nieuwe zorgverzekeraar.

Uitzonderingen voor het tussentijds switchen naar een nieuwe zorgverzekering

Er zijn een aantal uitzonderingen wanneer je tussentijds kun overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. De volgende situaties behoren hiertoe:

  • Indien je vanuit het buitenland in Nederland komt wonen en nog niet in het bezit bent van een Nederlandse zorgverzekering
  • Wanneer je verzekeringsplichtig bent en nog niet in het bezit bent van een zorgverzekering
  • Wanneer je 18 jaar bent geworden en vanaf dat moment niet meer op de naam van je ouders meeverzekerd wilt zijn
  • Wanneer je in het buitenland woont en in Nederland belasting betaalt
  • Wanneer je in militaire dienst was en uit dienst treedt
  • Als de collectieve verzekering via je werkgever stopgezet wordt door bijvoorbeeld een faillissement
  • Indien je wettelijk gaat scheiden van je partner

Overstappen is besparen in 2021!

Kom je in aanmerking om binnen het moment een overstap te maken of je aan te sluiten bij een “nieuwe” zorgverzekeraar? Dan is het allereerst een goed moment om je wensen goed op een rij te zetten. Vaak is het zo dat consumenten terug vallen op de oude vertrouwde polis die ze vroeger ook hadden. Maar bekijk deze wel even goed. Extra kraamzorg op je 60e? Hoge orthodontie vergoedingen terwijl je inmiddels in het bezit bent van een prachtig gebit? Natuurlijk is dit gechargeerd, maar het komt echt regelmatig voor.

Middels onze zorgvergelijker kun je eenvoudig je wensen van nu aangeven voor het komende zorgseizoen. Kom je er echt niet uit of is het te ingewikkeld? Neem dan gerust even contact op met onze zorgexperts, deze helpen je graag verder bij het overstappen naar een nieuwe verzekering.