Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

recentiewebsites steun schippers

Zorgrecensiesites krijgen steun van minister Schippers

3 mrt 2014

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid heeft haar steun uitgesproken over zorgrecensiesites zoals Zorgkaart Nederland. De minister doet haar uitspraak naar aanleiding van een discussie die is ontstaan in de Tweede Kamer.

Kamerlid Henk van Gerven (SP) maakte zich ernstige zorgen over de objectiviteit en correctheid van de recensies. In een rapport dat gepubliceerd is in het magazine Medisch Contact werden er de nodige problemen voorzien met het anoniem recenseren van zorgaanbieders via het internet.

Minister Schippers kan zich niet vinden in de bezwaren van Medisch Contact en SP-kamerlid van Gerven. De minster geeft aan dat het haar onwaarschijnlijk lijkt dat Zorgkaart Nederland, de recensiesite in opspraak, alle recensies zonder controle plaatst op haar site. Volgens het eigen reglement wordt iedere reactie en iedere recensie van te voren bekeken om te zien of er geen gedragsregels overschreden worden. Op deze manier worden subjectieve, beledigende of negatieve recensies zonder heldere argumentatie eruit gevist.

Ook de recensiesite van zorgverzekeraar VGZ hanteert dergelijke regels. Daarom ziet minister Schippers dergelijke websites niet als een probleem maar juist als een positieve ontwikkeling. Door patiënten de kans te geven om hun mening over de zorg te etaleren, wordt de Nederlandse zorg meer transparant. Bovendien stelt Schippers dat recensiesites voor andere diensten en producten veelvuldig voorkomen en het fenomeen dus niet nieuws is. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.