Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding chinese geneeskunde 2019

Wat is Chinese geneeskunde?

De Chinese Geneeskunde is een geneesmethode waarin de patiënt mee wordt terug genomen tot de begrippen uit de oude Chinese natuurfilosofie. De basisgedachte bij deze geneeswijze is dat de ziektes ontstaan doordat de balans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld wordt, zal de patiënt volgens deze geneeswijze weer gezond zijn. De oude meesters binnen de Chinese Geneeskunde hebben de natuurlijke processen bestudeerd en bouwden kennis op door middel van hun medische theorieën. In tegenstelling tot de andere bekende geneeswijze, heeft de Chinese geneeskunde zich inmiddels al 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is de Chinese geneeskunde uitgegroeid tot een zeer waardevol en uitgebreid systeem dat een zeer grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg van Nederland. De Chinese Geneeskunde is in feite geen alternatieve geneeswijze. 1/3 van de wereldbevolking maakt namelijk al eeuwenlang dagelijks gebruik van deze geneeswijze.

Wanneer kan je gebruik maken van Chinese geneeskunde?

Chinese Geneeskunde is een compleet systeem, hierdoor kan het zeer ondersteunend werken bij een groot aantal van de aandoeningen. Er wordt bij de geneeswijze niet alleen gekeken naar de klachten, maar ook naar een aantal onderliggende oorzaken. Denk bijvoorbeeld onder andere aan;

  • Spierpijn
  • Depressie
  • Overgangsklachten
  • Verzakking van spieren en organen

Een van de meest bekende technieken binnen de Chinese Geneeskunde is de behandeling acupunctuur. Bij deze behandelwijze worden naalden op nauwkeurig omschreven punten in de huid gebracht. Hierdoor wordt de energiestroom van de patiënt beïnvloed en kunnen er blokkades binnen het lichaam opgeheven worden. Deze behandelmethode is dan ook verreweg de meest bekende methode onder de bevolking. De bekendheid van acupunctuur is vooral ontstaan door de goede resultaten die behaald zijn bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echt nog veel meer aandoeningen bij de patiënt behandeld worden. Een heel erg bekende ondersteuning is bijvoorbeeld acupunctuur bij het stoppen met roken. Een andere bekende geneeswijze binnen de Chinese Geneeskunde is de kruidengeneeskunde. Kruiden zijn binnen de Chinese geneeskunde zeer belangrijke pijlers. Door het samenvoegen van deze kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies is afgestemd op de cliënt zijn behoeften. In tegenstelling tot de Westerse kruidenkunde, waarvan de meeste kennis de afgelopen eeuwen helaas verloren is gegaan, heeft de Chinese Geneeskunde zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden bij de patiënt nu nog effectiever gebruikt worden.

chinese geneeswijzen vergoeding 2019
Punten waar acupunctuur toegepast kan worden

Vergoeding Chinese geneeskunde 2019

Bijna alle Nederlandse zorgverzekeraars bieden Chinese Geneeskunde aan in hun aanvullende pakketten. De hoogte van de vergoedingen is geheel afhankelijk van de zorgverzekeraar. Chinese Geneeskunde zit nooit enkel in het basispakket. Wanneer je veel gebruik wil gaan maken van Chinese Geneeskunde is het aan te raden de aanvullende verzekeringen van je zorgverzekeraar goed door te lezen. Zo kun je je verzekeren voor Chinese Geneeskunde in het aanvullende pakket wat het beste bij jou past. De vergoedingen verschillen veel per aanvullend pakket en per zorgverzekeraar. De vergoedingen verschillen van circa € 200 tot en met circa € 1000 per jaar.

Voor een overzicht waar voor de beste keuze voor de vergoeding chinese geneeskunde 2019 kun je deze aan de bovenzijde van deze pagina selecteren. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding chinese geneeskunde 2019 scoort gemiddeld: 6 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.