Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding cursussen en extra vergoedingen 2018

Krijg ik een vergoeding voor cursussen? 

Er zijn veel cursussen die ten goede komen van de gezondheid van u en uw medemens.  Met een reanimatie cursus bent u mogelijk in staat om het leven van uw medemens te redden. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten van levensbelang. Als u deze cursus heeft gevolgd heeft u geleerd welke handelingen u moet verrichten totdat de ambulance is gearriveerd. Tijdens een EHBO (eerste hulp bij ongelukken) cursus leert u o.a. hoe te handelen bij brandwonden, bij een stoornis in de ademhaling, bij een ernstige bloeding, bij een botbreuk of een uitwendige wond. Er bestaan ook EHBO cursussen die speciaal op kinderen zijn gericht (kinder EHBO). Mensen die een bepaalde ziekte hebben kunnen zich aansluiten bij een patiëntenvereniging. Deze vereniging verstrekt  o.a. informatie over de ziekte, brengt lotgenoten met elkaar in contact en zet zich in om medisch onderzoek naar een ziekte te bevorderen.  Een vereniging kan ook bepaalde therapieën verzorgen, bijvoorbeeld de warmwatertherapie die er op gericht is het lichaam te versoepelen. Een fitness cursus is voor veel aandoeningen geschikt, het doel is om door middel van oefeningen de algemene gezondheid te verbeteren. Er zijn nog veel mensen die roken, zij willen vaak stoppen met roken maar dit lukt ook vaak niet. Voor deze mensen zijn er stoppen met roken cursussen.

Stoppen met roken zorgverzekering vergelijken
Het kan zomaar zijn dat uw zorgverzekering een cursus stoppen met roken vergoed

Zijn er nog meer kosten die door de zorgververzekering worden vergoed?

Kosten voor geneeskundige zorg die niet worden vergoed vanuit de zorgverzekering kunnen worden verzekerd door een extra verzekering af te sluiten, bijvoorbeeld een ongevallenverzekering of een reisverzekering. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten heeft u het gehele jaar recht op juridisch advies. Juridische hulp kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als u slachtoffer van een ongeval bent.    

Voor meer informatie kunt u terecht bij de onderstaande onderwerpen. Bij iedere onderwerp kunt u naast meer informatie ook de vergoeding per zorgverzekeraar vinden.    

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding cursussen en extra vergoedingen 2018 scoort gemiddeld: 6 4,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.