Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding pruiken 2019

Wanneer is een pruik nodig?

Één van de meest gevreesde bijwerkingen bij chemotherapie is haaruitval. Dit komt omdat chemotherapie zowel de kankercellen als de gezonde cellen in het lichaam vernietigd. De cellen die het meest risico lopen om vernietigd te worden zijn de cellen die het snelst groeien, waaronder de haarcellen. Bestraling van het hoofd kan er ook voor zorgen dat er haaruitval ontstaat. Naast bestraling en chemotherapie, zijn er ook bepaalde ziektes welke haaruitval veroorzaken.

Ben je na chemotherapie altijd toegewezen op een pruik?

Personen die hun haren verliezen als gevolg van chemotherapie hebben sterk het gevoel dat ze een deel van zichzelf verliezen. Haarverlies als gevolg van chemotherapie is van tijdelijke aard. De haarwortels blijven gezond en na de laatste kuur komt het haar weer terug. Er zijn mensen die kiezen om bloothoofds rond te blijven lopen of met een sjaaltje. Vaak is het koud om plots bloothoofds rond te moeten lopen, dan is een pruik een goede oplossing. 

Wanneer moet een pruik aangemeten worden?

Wanneer de patiënt een pruik wil hebben, kan deze het beste direct aangemeten worden terwijl hij/zij nog haar heeft. Dan is de pruik op tijd klaar voordat het haar echt gaat uitvallen. De pruikenmaker krijgt ook in dit vroege stadium nog een beter idee van wie de patiënt werkelijk is, dan waneer deze volledig kaal langskomt. 

Pruiken vergoedingen
Pruiken zijn er in allerlei vormen en maten

Wanneer een patiënt aan chemotherapie gaat beginnen krijgt hij/zij via het ziekenhuis allerlei informatieboekjes. Zo ook over een eventuele pruik. In de folders staan allerlei modellen van pruiken die te bestellen zijn bij de pruikenwinkel. De pruiken worden na bestellen volledig op de juiste kleur geleverd. Tevens worden de pruiken allemaal nog bijgeknipt naar het gewenste model.

Wat zijn de vergoedingen bij het aanschaffen van een pruik?

Pruiken worden beperkt vergoed wanneer de verzekerde enkel een basisverzekering heeft. Er wordt een maximaal bedrag vergoed. Heeft de patiënt echter gekozen voor een pruik die duurder is dan dit maximale bedrag, dan zijn de rest kosten voor eigen rekening. Bij een aanvullende verzekering is de maximale vergoeding van een pruik veel ruimer. Bekijk daarom goed de aanvullende zorgverzekeringen om te zien welk pakket het beste bij jou en je zorgvraag past. In het onderstaande overzicht is per zorgverzekering zichtbaar wat de vergoeding is bij de aanschaf van een pruik.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding pruiken 2019 scoort gemiddeld: 12 2 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.