Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding vruchtbaarheidsbehandelingen 2019

Vruchtbaarheidsbehandelingen                                             

Wanneer er in Nederland na één jaar onbeschermd seksueel contact geen zwangerschap is ontstaan, spreekt met van subfertiliteit of verminderde vruchtbaarheid. De oorzaak van verminderde vruchtbaarheid kan liggen aan de vrouw, de man, aan de combinatie van beiden of er kan geen oorzaak gevonden worden. De leeftijd van de vrouw is een belangrijke factor bij het wel of niet zwanger raken.

Als een gewenste zwangerschap uitblijft, kan er sprake zijn van een verminderde vruchtbaarheid. Het aantal stellen met verminderde vruchtbaarheid neemt de laatste jaren toe. De behandelingen om met hulp zwanger te raken worden daardoor ook vaker gebruikt.

Een voorbeeld van een vruchtbaarheidsbehandeling is IVF, dit staat voor In Vitro Fertilisatie. Wanneer je dit letterlijk vertaalt, betekent In Vitro in glas en Fertilisatie  bevruchting. Door de behandeling IVF hebben al vele ouders hun kinderen mogen verwelkomen. Het eerste kind dat dankzij deze techniek werd geboren was Louis Brown in het jaar 1978.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding vruchtbaarheidsbehandelingen 2019 scoort gemiddeld: 6 1,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.