Zorgverzekeraar Achmea komt alsnog over de brug met betalingen aan Radboud Nijmegen

Achmea betaling Radboud

Zorgverzekeraar Achmea heeft besloten om alsnog over de brug te komen met extra betalingen aan het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.  De zorgverzekeraar zal een bedrag van meer dan 6,4 miljoen euro over maken naar de bankrekening van het ziekenhuis. Het is de bedoeling dat met deze ruime vergoeding het budget van het ziekenhuis sluitend gemaakt kan worden.

In september trok het Radboud ziekenhuis aan de bel bij de zorgverzekeraar. Met nog een paar maanden te gaan tot het einde van het jaar, was het ziekenhuis door haar budget heen. De ziekenhuis stond voor de keuze om patiënten te weigeren of contact op te nemen met Achmea en een hogere vergoeding te vragen.

Aanvankelijk reageerde Achmea koeltjes op het verzoek om extra te betalen. Daarop reageerde het Radboud ziekenhuis door te stellen dat zij geen nieuwe patiënten meer zouden aannemen als zij bij Achmea verzekerd waren. De voornaamste reden van de stijging van de kosten was namelijk de explosie van de hoeveelheid Achmea klanten.

De zorgverzekeraar heeft nu afgesproken 6,4 miljoen euro over te maken om het ziekenhuis tegemoet te komen. Daarnaast maakt de zorgverzekeraar nog eens een extra 2,7 miljoen euro over aan de hand van herberekening van de kosten. Het overige budgettekort zal het ziekenhuis zelf op zich nemen.