IZA verandert in VGZ per 1 januari.

IZA wordt VGZ

Eerder al riep minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op tot het stoppen van de uitbreiding van de zorgverzekeraars. Haar “richtlijnen schreven dan ook voor dat het wenselijk was om terug te gaan naar een vereenvoudigd systeem. Wellicht lijkt VGZ het voortouw te nemen om te stoppen met het merk IZA, want IZA was al een onderdeel van VGZ zorgverzekeraar.

De reden dat IZA over gaat naar VGZ is volgens de website van de IZA omdat de klanten meer keuzevrijheid willen en VGZ dit hen gaat bieden straks in 2016. Een overzicht van de pakketten en wijzigingen van de aanvullende verzekeringen en namen ziet u hieronder:

IZA zorgverzekering stopt per 1 januari

Dit geldt alleen voor de mensen die zich hier per 1 januari 2016 willen aansluiten en de consumenten welke niet werkzaam zijn of zijn geweest bij de gemeente, waterschap of provincies.

Bent u hier wel werkzaam geweest dan gaat deze polis gewoon verder, u ontvangt hier meer informatie over via uw verzekeraar. De GezondSamenPolissen  en de Extra Zorg en Extra Tand zijn namelijk niet overgedragen naar VGZ.

Voordeel van IZA naar VGZ zorgverzekering:

Indien u gebruik maakte van het IZA ledenvoordeel dan wordt dit per 31 december beëindigd en kunt u indien u bij VGZ wil blijven gebruik maken van het VGZ ledenvoordeel per 1 januari 2016. VGZ stelt dat u nu een ruimere keuze heeft in de aanvullende (tand)verzekeringen heeft en alsnog gebruik kunt maken van colelctiviteitskorting, tegen de service die u gewend was.

Wenst u niet over te stappen naar de nieuwe zorgverzekering van VGZ? Dan kunt u het beste vanaf 19 November, dan zullen namelijk alle premies bekend zijn uw zorgpremie vergelijken via ZorgverzekeringWijzer! Gaat u deze datum geheid vergeten, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief zodat niets u zal ontgaan de komende periode waarin het mediacircus met wellicht nog enkele wijzigingen voor de zorgverzekering 2016!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie