50-plusser? Verzeker je voor ouderdomskwaaltjes!

50 plussers fietsen

Bij een dagje ouder worden komen een aantal veranderingen kijken, waaronder wellicht de behoefte aan andere soorten zorg. Om 50-plussers hierin tegemoet te komen bieden verschillende zorgverzekeraars speciaal samengestelde pakketten aan, maar wat bevat zo’n pakket precies en welke zorgverzekering biedt voor jou de beste (aanvullende) verzekering?

 

Naast je basisverzekering is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren. Voor deze aanvullende verzekeringen stellen zorgverzekeraars zogenaamde pakketten samen voor verschillende levensfasen, waaronder ook voor 50-plussers. Denk bijvoorbeeld aan (hogere) vergoedingen voor een bril, een hoortoestel of het moeten nemen van een kunstgebit. Daarnaast kunnen er op hogere leeftijd sneller gezondheidsproblemen optreden, waardoor onder andere doktersbezoekers en fysiotherapiebehandelingen vaker voorkomen. Wat voor een diensten er precies onder deze pakketten vallen is echter per zorgverzekering verschillend. Wanneer je merkt dat jouw (aanvullende) zorgverzekering op dit moment niet meer genoeg dekking biedt, is het verstandig om eens te kijken naar een zorgverzekering die meer aan jouw wensen voldoet.

 

Zo biedt CZ een aanvullende verzekering aan voor €17,05, waaronder zorg en hulpmiddelen vallen voor 50-plussers. Vergoedingen die onder dit aanvullende 50-plusserspakket vallen zijn de griepprik, €300,- per stuk aan hoortoestellen, €100,- per 2 jaar aan brillen en contactlenzen en €350,- aan alternatieve geneeswijzen (maximaal €40,- per dag). Ook worden 15 fysiotherapiebehandelingen per jaar vergoed en (ruimere) onverwachte zorgkosten zoals bijvoorbeeld spoedeisende hulp in het buitenland. Voor tandartskosten dient echter wel een losse tandartsverzekering te worden afgesloten. Dit alles maakt CZ een prima verzekering voor de 50-plusser die in goede gezondheid verkeert.

 

Heb je meer zorg nodig, dan is een duurdere aanvullende verzekering waarschijnlijk geen overbodige luxe. Zo heeft Delta Lloyd een erg uitgebreide aanvullende module ‘Comfort’, waaronder 36 fysiotherapiebehandelingen per jaar vallen, een vergoeding van €1.250,- per jaar aan gehoortoestellen en 100% vergoeding aan medicijnen met een maximum van €200,- per jaar. Wanneer je een kunstgebit draagt of nodig hebt, vergoedt Delta Lloyd ‘Comfort’ €200,- per jaar aanvullend op je basisverzekering. Zoals je ziet ben je met deze aanvullende verzekering een stuk uitgebreider verzekerd, maar dit kost je wel €66,75 per maand. Behoefte aan een nog uitgebreidere zorgverzekering? Dan is ‘Top’ van Delta Lloyd voor €147,80 per maand wellicht iets voor jou.

 

Ook de aanvullende zorgverzekering ‘Vrije Keuze Topfit’ van ONVZ scoort goed als het gaat om de diensten die worden aangeboden. Voor €61,- per maand verzeker je je onder andere voor fysiotherapiebehandelingen per jaar (100%) met maximaal 18 manuele fysiotherapiebehandelingen, maximaal €4.540,- voor geneesmiddelen, griepvaccinatie etc. Ook krijg je met dit pakket een vergoeding voor beweegprogramma’s zoals ‘Senioren Fit zwemmen’ en ‘50-Fit zwemmen’. Houd er wel rekening mee dat je je voor veel meer dingen verzekert dan nodig zou zijn – zoals bijvoorbeeld kraamzorg – en het dus niet om een specifiek 50-pluspakket gaat.

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf