CZ zorgpremie 2017 stijgt met 7,5 procent

CZ zorgpremie 2017

CZ zorgpremie 2017De zorgpremie 2017 bij zorgverzekeraar CZ stijgt met 7,5 % ofwel 94,80 euro per jaar wat neerkomt op 7,90 euro per maand naar een totaal van 112,85 euro voor het basispakket van CZ. Net als bij zorgverzekeraar DSW zien we hier een forse stijging welke volgens CZ is ingeperkt door 12,35 euro aan reserves per verzekerde in te zetten. De regering heeft tijdens prinsjesdag nog laten weten dat ze een stijging hadden verwacht van slechts 3,50 euro per verzekerde per maand, dat lijkt er dus zeker niet in te zitten dit jaar!

Overreserves inzetten onverstandig volgens CZ.

Volgens de bestuursvoorzitter Wim van der Meeren is het onverstandig als ze voor 2017 nog meer reserves zouden inzetten, dat is slechts voor de korte termijn een voordeel voor de consument. Want als ze dit zouden toepassen dan zou de zorgpremie voor 2018 met twintig procent moeten stijgen om de verzekeraar in balans te houden en daar kunnen ze volgens hem volgend jaar niet mee aankomen. De verwachtingen volgens van der Meeren zijn dan ook dat de komende jaren de zorgkosten zullen blijven stijgen met 3 a 4 procent per jaar.

Welke polissen heeft CZ in 2017:

  • Zorgbewustpolis: Dit betreft een naturapolis / budgetpolis met een vergoeding tot 65 procent bij niet gecontracteerde zorg en kost straks 108,90 euro per maand.
  • Zorg op maat polis: Dit betreft een voledige naturapolis met een vergoeding van de nota tot 75 procent van het gemiddelde afgesproken tarief en deze kost straks 112,85 euro per maand
  • Zorgkeuzepolis: Dit betreft een restitutiepolis met een vergoeding van 100 procent van het marktconforme tarief en kost straks 119,05 euro per maand.

Op de pagina van de CZ zorgverzekering kunt u vanaf 17 november alle informatie vinden over de 7 aanvullende pakketten alsmede de twee tandartsverzekeringen en de kosten hiervan

De prijzen van de aanvullende pakketten zullen vanaf 17 november bekend gemaakt worden door zorgverzekeraar CZ. Vanaf dit moment kunt u ook de CZ zorgverzekering afsluiten voor 2017.  Let op indien u deze afsluit via ZorgverzekeringWijzer dan kunt u in veel gevallen gebruik maken van onze extra collectiviteitskorting waardoor u korting krijgt op de premie! Het is daarom belangrijk om vanaf 19 november te starten met uw zorgverzekering vergelijken.

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.