Zorgverzekering nieuws week 44

Zorgverzekering nieuws week 44

Fysiotherapeuten protesteren tegen de contracten van de zorgverzekeraars.

Zeventig procent van de fysiotherapeuten zijn ontevreden met de huidige gang van zaken omtrent de contractering vanaf de zorgverzekeraars. Veelal krijgen zij contracten opgelegd vanuit de verzekeraars zonder dat ze hierover kunnen onderhandelen en bezwaren worden genegeerd. Ook opmerkelijk is dat de fysiotherapeuten zich soms genoodzaakt zien om de behandelingen voortijdig te beëindigen door de contracten van de zorgverzekeraars. Zelfs als de zorgvrager nog behandelingen over heeft binnen zijn aanvullende pakket.

Wat betreft de behandelindex gaan de fysiotherapeuten in januari een spoedoverleg aan met de zorgverzekeraars en de patientenfederatie om hier gezamenlijk een oplossing voor te zoeken. Ook zal het veelbesproken administratieve lastenvorming vanuit de zorgverzekeraars dan worden aangekaart om dit te optimaliseren zodat de fysiotherapeut zich meer kan richten op wat hij zou moeten doen, mensen behandelen.

Minister Schippers; alle tarieven transparant.

Minister Schippers liet deze week optekenen in een brief naar de Tweede Kamer dat ze openbaarheid van alle kosten zou willen binnen de zorg.  Kortom iedereen moet vooraf zijn prijskaartje kunnen tonen, zowel zorgverzekeraars als zorgaanbieders maar ook de ziekenhuizen. Zij wil dit straks gaan uitoefenen via de Nederlandse Zorgautoriteit en de prijzen op die manier openbaren. De minister is van mening dat op het moment dat je overal kan zien wat je betaald en dit naast de kwaliteit van de behandeling plaatst je zo een keuze zou kunnen maken in waar je naartoe kan en wil gaan.

Tot dusverre zijn er slechts een aantal ziekenhuizen en één zorgverzekeraar  (CZ) welke zijn prijzen geheel openbaar heeft gemaakt voor de consumenten.

Zorgpremie gebruiken voor patiënten organisaties?

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) zou graag zien dat de patiëntenverenigingen betaald gaan worden met het geld vanuit de zorgpremie.  Op deze wijze hopen ze dat de patiëntenverenigingen nog meer onafhankelijk gaan werken dan dat op dit moment het geval is. De bekostiging komt nu overigens vanuit de overheid, zo weet Skipr te melden.

Waar blijven de zorgpremies van 2017?

Ieder jaar lijkt de geschiedenis zich te herhalen, zorgverzekeraar DSW presenteert als eerste haar zorgpremie en daarna is het weer wachten geblazen tot de week voor 19 november. Naar verwachting zullen komende week de eerste premies naar buiten gaan komen van de overige zorgverzekeraars. Of deze ook daadwerkelijk een stijging door gaan voeren van bijna 10 euro per maand net als DSW, dat zullen we nog moeten afwachten. Wilt u niets missen en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en een bericht ontvangen indien alle zorgpremies bekend zijn, schrijft u zich dan in voor het zorgpremie alarm en u ontvangt automatisch een melding indien alles bekend is.

Klik hier om te starten met je zorgpremie vergelijken 

Volgend jaar verandert deze datum trouwens naar 12 november, mede doordat de belastingdienst meer tijd nodig heeft voor het berekenen van de zorgtoeslag die uitgekeerd moet worden.

ZorgverzekeringWijzer Awards

Ook dit jaar reikt ZorgverzekeringWijzer weer de Award uit aan de drie best presterende zorgverzekeraars. Dit kan echter niet zonder uw hulp en wij vragen u dan ook om uw mening te delen over uw huidige aanbieder. Door de omvang van de campagne kunnen wij de zorgverzekeraars een Award aanbieden met status alsmede ze soms de zeer slechte cijfers presenteren over de huidige kwaliteit.  U helpt tevens mee om mede consumenten te behoeden van een slechte keuze voor het komende zorgseizoen en u maakt ook nog eens kans op leuke prijzen waaronder een citytrip voor 2 personen binnen Europa!

Klik hier om uw stem uit te brengen voor de ZorgverzekeringWijzer Awards 2017

Blijf op de hoogte en blijf ons volgen via social media of de nieuwsbrief!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.