Nederlander blij met verzekering, niet met de zorgpremie

Zorgpremie te duur

Gisteren is naar buiten gekomen dat de gemiddelde Nederlander over het algemeen gezien best tevreden is over zijn huidige zorgverzekeraar. Dit liet de Patientvereniging Nederland weten op basis van een onderzoek dat zij de afgelopen periode hebben gehouden onder 6000 deelnemers. Men is dan ook ontevereden over de prijs van de zorgpremie die een forse stijging doormaakt de afgelopen periode.

Eigen risico bevroren.

Het eigen risico van de zorgverzekering mag dan voorlopig bevroren zijn maar de zorgkosten die wij met zijn allen maken nemen alsmaar toe, een reden hiervan is dat wij zelf als consument ook steeds meer eisen van de arts om echt met een diagnose te komen en niet net als vroeger eerst alles maar even een week aankijken. Het eigen risico is dit jaar net als het afgelopen jaar 385 euro en zal dat volgens afspraak ook de komende regeerperiode zo blijven, de kosten zullen dan ook ergens vandaan moeten komen is de verwachting. Als er geen andere oplossingen komen dan zal de zorgpremie dus de komende jaren fors gaan toenemen.

Zorgverzekering vergelijken

Desalniettemin is en blijft het belangrijk om je zorpremie te vergelijken, je kan wel tevreden zijn met je huidige verzekeraar maar de prijzen zullen alsmaar scherper worden op het moment dat de concurrentie toeneemt. U kunt dus bijdragen aan een goedkopere zorgpremie door ieder jaar over te stappen, een besparing op je zorgpremie kan je tenslotte ook dit jaar al enkele honderden euros besparen.

klik hier om te starten met het maken van een vergelijking van de zorgpremie

Komt u er niet uit via de vergelijker of heeft u specifieke wensen of gewoon liever telefonisch contact, dan kunt u ons bereiken tijdens kantoortijden op ons team van zorgexperts staat voor u klaar. Tevens hebben wij de mogelijkheid om via de chat uw hulpvraag te beantwoorden! Waar wacht u nog op laat de euro’s niet liggen en maak de markt competetiever en stap over!

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.