Weg met de Kloonpolis?

goedkopere zorgverzekering

De mediacampagnes van de verzekeraars zijn weer eens doorgedrongen tot de Tweede Kamer, die nu pleitten dat de “kloonpolissen” moeten verdwijnen en dat zij het liefste zien dat de verzekeraars maar 1 polis per verzekeraar aanbiedt aan de klanten. Want volgens hen kan je dan pas echt kiezen voor een polis die bij je past aldus het CDA gesteund door Groenlinks, D66 en PVDA… Zij hebben dan ook opdracht gegeven aan minister Bruins van medische zorg en Sport om de polissen te onderzoeken en te bekijken welke polissen er verwijdert zouden kunnen worden. Echter is het niet allang en breed minister Schippers haar werk geweest om juist de wildgroei van de polissen te stoppen? Zij heeft per slot van rekening het aantal polissen al teruggebracht naar 62 verschillende mogelijkheden om te kiezen voor het basispakket. Maar is het dan echt zo lastig?

Marktwering versus Kwaliteit binnen de zorgverzekering?

Overigens hebben we nog een begrip waar de vorige minister een voorstander van was, de marktwering in de zorg terugbrengen. Zijn we daarom in 2006 niet overgestapt naar een nieuw stelsel? Exact om de concurrentie te vergroten en de kwalitatieve zorg te verbeteren. Met een verandering dat we terug moeten gaan naar 1 polis per verzekeraar zal dit er niet beter op gaan worden en dan zullen de prijzen ook veel minder fluctueren waardoor de overstappers zullen blijven zitten en de kwaliteit van zorg zal afnemen.

Wat is dan het probleem van de Tweede Kamer?

Het probleem lijkt erop dat ze niet op een goede vergelijkingswebsite hebben gekeken voor hun zorgverzekering. Het is namelijk echt niet moeilijk om je pad te banen tussen de 62 polissen van dit moment en de honderden aanvullende verzekeringen. Indien je nu start met je zorgverzekering vergelijken heb je binnen enkele minuten een polis die exact aansluit op de wensen die je zelf kan aangeven in de filters. Het mooie ervan is, je kan er nog steeds honderden euro’s op jaarbasis mee besparen!

Hulp bij het overstappen?

Heb je bijzondere wensen of kom je er echt niet uit, dan zijn er gelukkig nog altijd onze zorgexperts die u graag telefonisch te woord staan tijdens kantoortijden, ook kunt u gebruik maken van de webchat op onze website om u door de vergelijker heen te helpen en te helpen bij het afsluiten van de zorgverzekering!

Last Updated on 15 november 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.