Nieuwe zorgverzekering iptiQ in 2018

Nieuwe zorgverzekering iptiQ

Het komende overstapseizoen hebben we te maken met een nieuwe speler op het gebied van de zorgverzekeringen, genaamd iptiQ. Het betreft een dochterbedrijf van het Zwitserse Swiss Re, welke een aantal merken van VGZ gaat overnemen namelijk: Promovendum, Besured en National Academic. Het is hiermee de eerste speler sinds de zorgverzekeringsmarkt in 2006 is verandert die het gelukt is om de markt op te gaan nadat een aantal initiatieven zijn vastgelopen op het aantal nieuwe leden dat noodzakelijk is zoals Anno12 en de zorgverzekering van Zorgeloos Care van buurtzorg oprichter Jos de Blok ondervonden dit probleem.

Marktwering in de zorg

Het zorgstelsel is ontworpen om ervoor te zorgen dat er een betere marktwering zou ontstaan tussen de zorgverzekeraars waardoor de zorgpremie zou gaan dalen. Op dit moment is dit nog steeds niet het geval geweest en zien wij alleen maar de prijzen stijgen de afgelopen jaren. Echter lijkt dat nu ook weer niet het geval daar iptiQ geen nieuwe zorgverzekering start maar slechts het aantal merken overneemt van VGZ. Demissionair Minister Schippers van Volksgezondheid pleit al jaren voor een kleinere markt waarbij de marktwering centraal staat.

Zorgeloos Care zorgverzekering 2018?

Daar waar Anno12 na vier jaar voorbereidingen om de markt te betreden zich erbij neer heeft gelegd dat het niet ging lukken is Zorgeloos nog steeds van plan om per 2018 de markt te gaan betreden. Het afgelopen jaar haalde zij “slechts” een kleine 15.000 mensen die zich hadden ingeschreven voor deelname aan de zorgverzekering terwijl 50.000 consumenten noodzakelijk zijn. Ook zal deze zorgverzekering eerst nog een vergunning moeten aanvragen bij de Nederlandse bank waarbij veel eisen gesteld worden maar vooral de solvabiliteit een grote rol speelt bij de aanvraag.

Wanneer kunt u gaan overstappen?

De periode om te gaan overstappen naar een nieuwe zorgverzekering 2018 begint dit jaar op 12 November, een week langer dan u gewend was zodat de belastingdienst meer tijd heeft om de toeslagen te berekenen. Een bijkomend voordeel dus dat u iets langer kunt bekijken en vergelijken naar welke zorgverzekering het beste aansluit op uw wensen het komende jaar. Wij houden u graag op de hoogte, blijf ons volgen en u kunt zich tevens inschrijven voor de nieuwsbrief zodat u op tijd kunt starten met uw zorgpremie vergelijken.

 

Last Updated on 11 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.