Reumapatiënt, denk aan je zorgverzekering!

Voor iedereen is het belangrijk om een goede zorgverzekering af te sluiten, deze naadloos aan te laten sluiten op de wensen van dit moment en/ of de te verwachten ongemakken in 2019. Voor een patiënt met reuma of artrose is dit vaker een noodzaak om dit goed geregeld te hebben omdat men anders veel onverwachte zorgkosten kan verwachten als men geen verzekering heeft waarbij geen goede aanvullende dekkingen zijn gekozen.

Bekijk je huidige zorgverzekering en lees de polisvoorwaarden

Ieder jaar in januari bereiken ons veel klanten die onvrede hebben over de wijzigingen van de verzekeraar in het nieuwe zorgseizoen. Behandelingen die gestopt zijn of juist nou net die extra dekking voor medicatie die is gewijzigd terwijl je dat net nodig had. Maar ook schrijnende gevallen van patiënten die wel zijn overgestapt maar zich niet hebben verdiept in de soort polis en omdat het zo lekker goedkoop was een budgetpolis hebben gekozen, echter komen die bedrogen uit als blijkt dat nou net de fysiotherapeut waar ze gebruik van maakten niet is gecontracteerd door die zorgverzekeraar! Bekijk dus vooraf echt goed of je nog gebruik kan maken van je vaak vertrouwde zorgverleners alvorens je overstapt.

Onbeperkte fysiotherapie sterft langzaam uit

Daar waar je vroeger nog een tiental aanbieders had van onbeperkte fysiotherapie in de vaak duurdere aanvullende verzekeringen is dit aantal sterk teruggedrongen. Sterker nog op dit moment is er zonder medische indicatie geen enkele verzekeraar meer waar je je aanvullend kan verzekeren voor deze onbeperkte zorg. Wel is het daarom goed om te bekijken welke zorgverzekering dan nu bij je past doordat deze dekkingen gewijzigd zijn in 2019.

Kuurreizen steeds verder beperkt

Ook de kuurreis, welke toch met regelmaat is gebruikt door de patiënten met reumatoïde artritis worden steeds verder beperkt. Daar waar de vergoedingen tot 2500 euro per jaar zijn geweest een aantal jaar geleden is dit nu soms beperkt tot 500,- euro in hetzelfde pakket als vroeger en soms zelfs met aanvullende eisen dat dit enkel binnen Nederland geldt. Het is daarom goed om dit ook mee te nemen in de vergelijking van uw zorgverzekering in 2019!

Hoe te vergelijken met deze aanvullende wensen?

Allereerst kunt u gebruik maken van de pagina: Zorgpremie vergelijken, hier kunt u de persoonlijke gegevens invullen om vervolgens naar de resultatenpagina te gaan. Hier kunt u gebruik maken van de filters om de extra toevoegingen aan de pakketten erbij te zetten. Uiteindelijk wijzigen de uitkomsten real time dus u ziet de pakketten veranderen. De resultaten zijn gerangschikt op basis van de prijzen van de pakketten in zijn totaliteit. Vaak ziet u bij ons andere prijzen dan op andere websites daar wij in veel gevallen kortingen hebben bedongen via collectiviteiten bij de zorgverzekeraars. Komt u er echt niet uit, dan kunt u gerust even telefonisch contact opnemen of uw vraag e-mailen naar onze professionele helpdesk die voor u klaar zit.

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie