Bespaartips voor je zorgverzekering!

bespaartips

Natuurlijk wil jij een zo goed mogelijke zorgverzekering die het beste aansluit op jouw wensen! Maar er zijn ook zeker een aantal zaken wat de moeite waard is om even te raadplegen alvorens je die zorgverzekering afsluit.

Zorgverzekering vergelijken

Je zorgverzekering vergelijken is eigenlijk één van de beste tips, net als bij een energieaanbieder veranderen de prijzen ieder jaar. Zo is de ene zorgverzekeraar het ene jaar scherper geprijsd dan de andere. Ook willen ze vaak de focus op een bepaalde doelgroep houden of creëren, waardoor aanvullende pakketten kunnen wijzigen en deze ineens wel aantrekkelijk zijn voor jou als consument.

Bekijk de mogelijkheid tot het verhogen van je eigen risico

Als je normaliter geen of in zeer beperkte mate gebruik maakt van hulpverleners of zorg, dan bestaat de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen. Het verhogen van het vrijwillige eigen risico kan een voordeel opleveren van maximaal 25 euro per maand.

Let op, je loopt hiermee wel een risico en daarom kan het zijn dat het verhogen van het vrijwillige eigen risico niet geschikt is voor jou! Je kunt dit uitgebreid teruglezen in onze veelgestelde vraag: Je eigen risico vrijwillig verhogen ja / nee.

Betaal je zorgverzekering per jaar!

Als je de zorgpremie jaarlijks betaalt ,dan ontvang je hiervoor een korting van 1 tot 3 procent. De afspraken over de kortingen verschillen per zorgverzekeraar en deze zijn verwerkt in onze zorgvergelijker indien je deze selecteert in het filter.

Tandartsdekking ja of nee?

Een aanvullende tandartsverzekering, is dat nou wel rendabel? Een verzekering is een risico inschatting maken. Maak je nooit gebruik van de tandarts buiten de twee jaarlijkse controle momenten, dan zou het kunnen zijn dat je goedkoper uit bent als je deze zelf betaalt. Informeer voor de kosten van een consult bij je tandarts en doe deze x 2. De gemiddelde tandartsdekking (minimaal) bedraagt al snel 120 euro op jaarbasis, tweemaal de controle gemiddeld 80 euro.

Kinderen meeverzekeren?

Kies dan altijd de ouder met het beste pakket, de kinderen genieten dan van dezelfde voordelen als de ouder met het beste pakket. Op één uitzondering na; bij het uitgebreidste pakket van zorgverzekeraar ONVZ,  zijn alle kinderen gratis meeverzekerd.

Kies een eigen polis

Veel ouderen hebben exact dezelfde polis als hun partners, dit is echter niet altijd voordelig want de zorgkosten zijn nagenoeg nooit hetzelfde. Het is dan ook het meest verstandig om voor jezelf de zorgwensen op te schrijven en deze mee te nemen in een vergelijking. Vaak zie je dan dat er toch net een ander pakket uitkomt waar je vaak alweer een paar euro’s extra op kan besparen.

Een zorgverzekering is een verzekering en geen rekening courant. Je weet niet wat je volgend jaar mankeert. Maar veel mensen kunnen wel een beetje inschatten welke kosten ze volgend jaar in ieder geval gaan maken en stemmen daar hun zorgverzekering op af. Een bevalling zien de meeste mensen gelukkig ruim van tevoren aankomen. Dit geldt ook voor de tandarts, bril, fysiotherapeut, beugel, medicijnen en nog veel meer. Daarom loont het om zich hierin te verdiepen. Je bent hierdoor volgend jaar passender verzekerd en vermoedelijk ben je nog goedkoper uit ook.  Start daarom nu met je zorgverzekering vergelijken!

 

 

Last Updated on 17 december 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.