Zorgpremie CZ 2021 stijgt met meer dan 100 euro!

CZ zorgpremie 2022

De zorgpremie van CZ in 2021 gaat stijgen voor alle drie de polissen. Dit lag ook geheel in de lijn der verwachting nadat DSW en Menzis al eerder lieten weten dat de zorgpremie gaat stijgen. CZ verhoogt haar zorgpremie voor alle drie haar polissen met meer dan honderd euro per jaar.

Waarom stijgt de zorgpremie 2021 van CZ?

De stijging wordt veroorzaakt, net als bij de overige tot dusver bekend gemaakte polissen, door de stijgende kosten in de zorg. Dit geldt niet alleen voor de loonkosten welke vorig jaar op basis van het CAO ziekenhuizen zijn gestegen, maar ook door de alsmaar duurder wordende kosten van de medicatie. Ook de inzet van reserves speelt bij deze zorgverzekeraar een rol, dit komt vooral doordat de verzekeraars moeten voldoen aan de eisen van de Europese Unie voor wat betreft het houden van reserves.

Welke soorten polissen heeft CZ?

Voor het verzekeringsjaar 2021 heeft CZ de volgende soorten basispolissen:

  • Zorgbewustpolis (budgetpolis) € 123,10  per maand, was € 114,95
  • Zorg-op-maatpolis (naturapolis) € 129,60 per maand, was € 120,95
  • Zorgkeuzepolis (restitutiepolis) € 138,50 per maand, was € 127,45

Bekijk hier de prijzen van zorgverzekeraar CZ met onze eigen collectiviteitskorting!

Ook voor deze polissen geldt, de inhoud van het basispakket is altijd hetzelfde, het verschil van de prijs wordt veroorzaakt door de manier van vergoeden en de hoogte van de vergoedingen. Wil je meer weten over de verschillen tussen deze soorten polissen, lees dan ons artikel: Welke zorgpolissen zijn er?

Vanaf wanneer kun je de CZ zorgpremie 2021 vergelijken?

CZ is een grote zorgverzekeraar waar meerdere labels onder vallen, waaronder:

  • CZ
  • CZ direct
  • Just
  • Nationale Nederlanden
  • OHRA

De verwachting is dan ook dat de CZ groep, zoals het collectief genoemd kan worden, in de gehele lijn de prijs zal laten stijgen. Deze verzekeraars hebben uiterlijk tot 12 november de tijd om de prijzen van hun polissen bekend te maken voor de zorgpremie van 2021. Daarna heb je tot het einde van het jaar de tijd om te starten met je zorgverzekering vergelijken en een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekeraar.

 

 

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.