Zorgpremie Menzis 2021

Menzis zorgpremie 2022

Zorgverzekeraar Menzis heeft zijn zorgpremie voor 2021 zojuist bekend gemaakt. De zorgpremie gaat, zoals we ook al eerder zagen bij de overige zorgverzekeraars, ook bij Menzis stijgen met 84 euro op jaarbasis.

De zorgpremie gaat in 2021 bij Menzis omhoog naar 140,- voor de Menzis Basis Vrij, deze was in 2020 € 133,- per maand.

Inzet reserves op zorgpremie 2021 door Menzis

De afgelopen jaren hebben de zorgverzekeraars de prijzen aardig weten te drukken door het inzetten van reserves. Eerder al lieten de overige verzekeraars weten dat dit drastisch terug gedraaid moet worden omdat deze opraken. Dit heeft onder meer te maken met de eisen die de Europese Unie stelt aan bedrijven zoals verzekeraars.

Ook de kosten in de zorg nemen aanzienlijk toe, dit heeft nog niet eens veel te maken met het coronavirus, maar wel met de stijgende lonen in de zorg. Alsmede de steeds duurder wordende medicatie die wordt gebruikt bij bepaalde aandoeningen.

Welke soorten polissen heeft Menzis in 2021?

Menzis heeft drie verschillende soorten polissen, deze kenmerken zich op de dekking van de polis. De inhoud van het basispakket is te allen tijde hetzelfde.

  • Menzis Basis voordelig (budgetpolis) 117,- per maand
  • Menzis Basis (naturapolis) 130,- per maand
  • Menzis Basis Vrij (restitutiepolis) 140,0 euro per maand

Menzis kent ook een zeer uitgebreide aanvullende dekking, welke op een later moment gepubliceerd zullen worden zodra de prijzen hiervan bekend zullen zijn. Je kunt ze wel direct bekijken op de website van Menzis, klik hier om naar de website te gaan

Wanneer kun je de Menzis zorgpremie 2021 vergelijken?

Komende week zal de data worden geverifieerd bij de zorgverzekeraars, echter is het van belang dat je nog even wacht tot 12 november. Omdat dan pas echt alle prijzen bekend zijn van alle zorgverzekeraars en je alle zorgpremies van 2021 onderling kunt vergelijken. Je hebt dan nog tot 31 december de tijd voor het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering! Wil je toch alvast kijken? Klik dan hier om te starten met je zorgverzekering vergelijken.

Last Updated on 17 december 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.