Zorgpremie VGZ 2021

VGZ 2022

VGZ heeft ook de zorgpremie voor 2021 bekend gemaakt! Net als bij de overige zorgverzekeraars zien we dat deze een stijging doorvoeren in haar prijzen. De zorgverzekeraar met bijna 4 miljoen klanten laat weten dat de stijging minimaal 4,50 euro per maand zal zijn.

Waarom stijgt de zorgpremie van VGZ in 2021?

De stijging wordt net als bij de andere zorgverzekeraars veroorzaakt door het niet meer kunnen inzetten van de reserves. Deze hebben zij de voorgaande jaren al fors gebruikt om de prijs van de zorgpremie te drukken, wat niet meer gaat lukken in 2021. Dit resulteert in een stijging van € 4,50 per maand.

Ook de zorgkosten nemen fors toe in 2021, dan hebben we het nog niet eens over de nasleep van het coronavirus. Dit wordt veroorzaakt door de stijgende loonkosten en de toenamen van het gebruik van dure medicatie binnen de ziekenhuizen voor bepaalde behandelingen, denk aan oncologische behandelingen.

Welke soorten polissen heeft VGZ in 2021?

VGZ kent twee soorten polissen, waarbij het verschil in de dekking en de hoogte van de vergoedingen zit.

  • VGZ Ruime Keuze (naturapolis) 124,45 euro per maand (stijging 4,50 euro per maand)
  • VGZ Eigen Keuze (restitutiepolis) 132,20 euro per maand (stijging 4,5o euro per maand)

De inhoud van het basispakket, is in Nederland voor alle basispolissen gelijk. Het kan wel zo zijn dat, indien je gebruik maakt van niet gecontracteerde aanbieders, je bij de ruime keuze polis bepaalde kosten niet vergoed krijgt.

Wanneer kun je deze zorgverzekeraar vergelijken?

De zorgverzekeraars hebben tot 12 november 23:59 uur de tijd om de prijzen van hun labels bekend te maken. Vanaf dat moment moeten de klanten zijn ingelicht over de prijs van het betreffende label. De prijzen worden vanaf dat moment in ons systeem ingeladen en vanaf 13 november kun je dus weer op de vertrouwde wijze gebruik maken van onze zorgvergelijker.

Vanaf dat moment zal ook ons callcenter weer klaar zitten om je te ondersteunen bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering! Voordat je contact opneemt is het wel verstandig om zelf alvast een vergelijking van je zorgverzekering te maken.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie