Besparen op je zorgverzekering in 2022?

besparen op je zorgverzekering

Wil jij besparen op je zorgverzekering? Dat is dit jaar eenvoudiger dan ooit! Wist je dat het verschil tussen dezelfde basisverzekering meer dan 500 euro is dit jaar? De inhoud van het basispakket is voor iedereen hetzelfde,  enkel de dekking van de polis verschilt.

500 euro verschil?

Ik hoor je denken, 500 euro verschil voor hetzelfde pakket? Ja, dat klopt voor de basisverzekering van Ziezo (Zilveren Kruis) betaal je 108,25 euro per maand. Voor de basisverzekering van ASR betaal je 152,90 euro per maand. Dit met een eigen risico van 385,- op jaarbasis.

Hoe kunnen die verschillen zo groot zijn?

Dit heeft te maken met de dekkingsgraad van de polis, zo kun je bij de basisverzekering van ASR overal terecht en wordt dit volledig vergoed door de zorgverzekeraar (restitutiepolis). De polis van Ziezo is een natura / online polis, waarbij je alle zaken online moet regelen, en je in het geval van planbare zorg gebruik moet maken van een gecontracteerde zorgaanbieder. Doe je dit laatste niet, dan kan je dit een flinke som geld extra kosten, daar je dan maar 65% van de rekening vergoed krijgt van deze zorgverzekeraar.

Lees hier de uitleg van de verschillende zorgpolissen.

Deel het vergelijken van je zorgverzekering

Daar waar we in de energiemarkt en de telefoniemarkt iedere keer zodra het abonnement stopt een overstap maken. Zo anders is de gezondheidszorg, veel mensen zijn bang om te switchen naar een andere zorgverzekering. Er zijn niet voor niets zoveel mensen al sinds jaar en dag verzekerd bij hun “trouwe” zorgverzekeraar.

Maar, past deze polis nou echt nog goed bij je? Ik ken zelfs voorbeelden van een dame op leeftijd die nog extra kraamzorg in haar pakket heeft zitten. Een extra hoge tandartsenverzekering terwijl mensen allang een kunstgebit hebben. Dit zijn slechts enkele voorbeelden vanuit de praktijk waar je al snel een paar honderd euro op kunt besparen.

Bekijk je huidige polis altijd goed, wat zit er in het pakket, waar betaal ik voor en wat zijn de aanvullende voorwaarden. Zijn deze nog tussentijds verandert, want veel pakketten zijn in de afgelopen jaren flink versobert. Ga daarna naar onze zorgvergelijker, en vul nou goed in wat jij verwacht aan zorg nodig te hebben en bekijk de prijs. Het koste je slechts enkele minuten om deze goed in te vullen, en het kan echt een hoop geld schelen op jaarbasis! Heb je een besparing binnen? Vertel het gerust je vrienden, familie en kennissen want hoe meer consumenten overstappen, des te groter de verschillen volgend jaar zullen worden!

Klik hier om te starten met het vergelijken van de zorgverzekering.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie