Meer dan 1,2 miljoen overstappers, ben jij er een van?

overstappers 2023

Deze week is de “zorgthermometer” van onderzoeksbureau Vektis wederom gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het afgelopen jaar 1,2 miljoen mensen een wijziging hebben gemaakt binnen de zorgverzekering. Dit aantal betreft mutaties zowel binnen verzekeraars naar een ander pakket alsook de consumenten die verandert zijn van zorgverzekeraar.

Overstapmogelijkheden 2022

Wat opmerkelijk is en eigenlijk tegen de wens van de overheid in, is dat de keuze in het aantal polissen is toegenomen met 3 naar 60 verschillende polissen in totaal. Als we een korte terugblik doen dan zien we al vanaf toenmalig minister Schippers dat het oerwoud aan polissen moest veranderen. Dit hield in dat de zorgverzekeraars transparanter moesten worden naar hun klanten, echter blijkt dit niet het geval. Wat wel opvallend is, is dat de vrije keuze pakketten, daar waar vroeger een veelvoud van aanwezig was op de markt, alleen maar af lijkt te nemen.

Overzichtelijke polisoverzichten

Het doel van de overheid was, zoals reeds eerder benoemd, een goed en duidelijk overzicht wat de mogelijkheden zijn voor de keuze van de consumenten. Is dit daadwerkelijk het geval? Nee zeker niet! Wat we zien is dat de polissen met volledige keuzevrijheid afneemt, wat op zich logisch is daar alles duurder aan het worden is en de consument steeds kritischer gaat worden. Dan hebben we de combinatiepolis, vaak met keuzevrijheid, maar dit is niet overal het geval, sterker nog het kan zelf maar een vergoeding opleveren van minder dan 65%. Daarnaast hebben we de goedkoopste zogeheten budgetpolissen. Daar waar je soms tientallen kilometers verder moet rijden om een geplande behandeling te ondergaan. Of wanneer je gebruik maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener soms diep in de buidel moet tasten…

Kunnen we stellen dat de zorgverzekeraars een eenvoudiger overzicht hebben gemaakt? Nee, echter hebben wij gelukkig de oplossing voor u middels onze zorgvergelijker! Daar waar je ook voor de zorgverzekering 2023 straks terecht kunt voor een eenvoudig overzicht van de verzekeraars van dat moment. Kortom, ga je straks je zorgverzekering vergelijken? gebruik dan onze tool!

 

 

 

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie