Obesitasmedicijn in het basispakket

liraglutide in basispakket

Het Zorginstituut heeft een positief advies gegeven over het nieuwe “obesitas-medicijn” liraglutide om deze op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering. Minister Kuipers heeft dit advies overgenomen en dat betekent dat dit medicijn per 1 april 2022 zal worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is liraglutide?

Dit is een medicijn met een bepaalde werkzame stof die ervoor zorgt dat het lichaam een vermindert gevoel van honger en trek geeft. Alsmede het gevoel van verzadiging versterkt. Voor een uitgebreide informatie over dit medicijn kun je het beste je huisarts raadplegen of dit in het geheel nalezen op: farmacotherapeutisch kompas.

Voor wie is dit middel beschikbaar?

Het middel zal niet voor iedereen beschikbaar zijn per 1 april 2022, het gaat namelijk om een kleine selectieve doelgroep die hier baat bij heeft. Waarbij er een aantal voorwaarden aan zitten waar men aan moet voldoen:

  • Reeds deelnemen aan een GLI (Gecombineerde Leeftsijl Interventie) programma. Dit zijn programma’s waarbij je met behulp van een sportcoach en een di√ętiste een gezondere leefstijl aanleert.
  • BMI hebben van hoger dan 40.
  • BMI hebben hoger dan 35, in combinatie met erfelijke aandoeningen zoals een hart en vaatziekte, artrose of slaapapneu’s.
  • Geen diabetes mogen hebben.
  • Nog niet in aanmerking komen voor een operatie (maagband / maagverkleining).

Overige wijzigingen basispakket

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe wijzigingen voor het basispakket 2023, zodra deze bekend gemaakt worden zullen wij je hiervan op de hoogte brengen.

Wil jij kijken welke zorgverzekering het beste aansluit op je wensen van dit moment? Dan kun je eenvoudig starten met je zorgverzekering vergelijken. 

 

 

 

Last Updated on 16 maart 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!