Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

scorelijst zorgverzekeraars

Hoogste tevredenheid voor zorgverzekeraars ONVZ en PNOzorg

12 mei 2014

Zorgverzekeraars hebben hun dienstverlening steeds beter op orde. Over de gehele linie stijgt het rapportcijfer voor de verschillende zorgverzekeraars licht. De klanttevredenheid over de premies van de meeste zorgverzekeraars is toegenomen.

Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van onderzoeksbureau MarketResponse en Jan M. de Mos Consultancy.

Declaraties, zorgpremie en vrije zorgkeuze

Vooral het afhandelen van declaraties speelt een grote rol bij de tevredenheid van de consument. Deze declaraties zijn steeds vaker online te regelen waardoor het makkelijker en sneller verwerkt wordt. De daling van de premie voor de basisverzekering, die de meeste verzekeraars hebben doorgevoerd in het najaar, leidt bij vrijwel alle verzekeraars tot een betere beoordeling van de prijs. Uit het onderzoek blijkt ook dat klanten van een groot deel van de zorgverzekeraars veel waarde hechten aan de vrije keuze van zorgverleners. Veel zorgverzekeraars spelen hier dan ook op in met hun polisvoorwaarden.

Rapportcijfers zorgverzekeraars

Respondenten die meededen aan het onderzoek hebben hun zorgverzekeraar een rapportcijfer voor hun dienstverlening gegeven. Alle zorgverzekeraars scoren een ruime voldoende. Het hoogste rapportcijfer wordt gegeven aan ONVZ en PNOzorg. Zij worden beide beoordeeld met een gemiddelde van 8,4. Onderaan de lijst is Take Care Now! te vinden met een gemiddelde van 7,5. De gehele lijst met rapportcijfers ziet er als volgt uit:

 

ONVZ Zorgverzekeraar

8,4

PNOzorg

8,4

OZF Achmea

8,2

VvAA

8,2

DSW Zorgverzekeraar

8,2

Pro Life

8,2

Zorg en Zekerheid

8,1

CZdirect

8,0

OHRA

8,0

Azivo

7,9

Salland Verzekeringen

7,9

IZA

7,9

De Friesland

7,9

Agis

7,9

Anderzorg

7,9

FBTO

7,9

Delta Lloyd

7,9

Interpolis

7,8

CZ

7,8

IZZ

7,8

Univé

7,8

Menzis

7,8

Zilveren Kruis Achmea

7,7

Avéro Achmea

7,6

VGZ

7,6

Take Care Now!

7,5


Bron: Skipr, MarketResponse

Rebecca Visser

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.