Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

relatietherapie in basispakket zorgverzekering

Moet relatietherapie in de basisverzekering komen?

14 mei 2014

Behandeling van relatieproblemen moet verzekerde zorg worden en in het basispakket komen. Dat vindt de ChristenUnie. De Tweede Kamer praat woensdag over vechtscheidingen.

De hulp moet worden aangeboden door hulpverleners die hier aantoonbaar bekwaam in zijn, vindt de partij en bij voorkeur zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister relatietherapie van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).


Aanbevelingen ChristenUnie

Volgens de ChristenUnie is er nu terecht veel aandacht voor die vechtscheidingen maar het ontstaan van relatieproblemen blijft vaak onderbelicht terwijl preventie toch het beste zou kunnen zijn. De partij doet meerdere aanbevelingen. Zo wil ze dat de positie van kinderen bij scheidingen wordt verbeterd. Relatieondersteuning en signalering van ouderlijke conflicten moeten onderdeel worden van de kerntaak van de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). En er moet een landelijk dekkend netwerk komen van programma’s gericht op relatieondersteuning en vermindering van ouderlijke conflicten.


Mediator

Brigitte van der Burg van de VVD heeft de PvdA al meegekregen in haar voorstel om ruziënde ouders niet meteen naar de rechter te laten stappen maar eerst verplicht naar een mediator te sturen voor hoogstens drie zittingen om er samen uit te komen. Lukt het niet om tot overeenstemming te komen, dan kan de mediator alsnog de hulp van de rechter inroepen. Dat moet dan volgens Van der Burg een ‘regierechter’ worden, die met de uiteenvallende stellen stevige afspraken maakt op het gebied van bijvoorbeeld alimentatie en omgang met kinderen. Het is ook de bedoeling dat deze zelfde rechter bij eventuele nieuwe ontwikkelingen betrokken wordt. Als het toch weer misgaat, kan een partij naar hem of haar toe en dan moeten er indien nodig ook sancties kunnen worden opgelegd wegens het niet nakomen van de overeenkomst. Dit model wordt in Scandinavische landen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland al toegepast en daar werkt het goed, aldus Van der Burg.

Bron: Skipr

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.