Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

sportarts in het basispakket

Sportarts vanaf 2016 in basispakket zorgverzekering

14 apr 2014

Met ingang van 2016 hoeft u zorg die verleend wordt door een zorgarts niet meer zelf te betalen. Sportgeneeskunde wordt vanaf dan een erkend specialisme zo schrijft de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer. Vanaf 1 januari 2016 wordt de sportarts onderdeel van het basispakket van de zorgverzekering.

Vanaf 2016 is hiermee de zorg van een sportarts vrij toegankelijk en is ook de titel van sportarts bij wet beschermd. Wanneer u zich nu laat behandelen door een sportarts, moet u dit voor een groot deel uit eigen zak betalen. Wel bieden sommige verzekeraars binnen de aanvullende verzekering een vergoeding voor Sport Medisch Advies (SMA).

Belang van sport en beweging

De reden dat de sportarts wordt toegevoegd aan het basispakket en erkenning krijgt is dat sport en beweging belangrijk is voor mensen. De sportgeneeskunde speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van de gezondheidsrisico’s van sporten. Per jaar zijn er ongeveer 4,4 miljoen sportblessures in Nederland, zo meldt de Vereniging voor Sportgeneeskunde. De vereniging is erg blij met de erkenning. Sporters met acuut letsel brengen nu meestal een bezoek aan de huisarts maar bij een gecompliceerde blessure kan een sportarts betere hulp bieden. Volgens de vereniging adviseren sportartsen op het gebied van preventie en kunnen zij nadelige gevolgen vroegtijdig onderkennen. Momenteel zijn er honderdvijftig sportartsen in Nederland.

Verandering basispakket

De toevoeging van de sportarts aan het basispakket 2016 is de eerste wijziging in het basispakket voor dat jaar die tot nu toe bekend gemaakt is. Ook het komende jaar zullen er veranderingen zijn in het basispakket van de zorgverzekering. Zo worden onder andere de wijkverpleging en het persoonsgebonden budget onderdelen van de Zorgverzekeringswet.

Bron: Nationale Zorggids

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.