Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

prinsjesdag 2016

Veranderingen zorgverzekering 2016

15 sep 2015

Vandaag, prinsjesdag eindelijk duidelijkheid en een einde aan de vele speculaties over de gelekte bronnen van de afgelopen weken vanuit het binnenhof. Een domper dan wel weer dat de gelekte bronnen van RTL nieuws wel de waarheid spraken en de volgende wijzigingen een feit zijn:

Zorgpremie 2016 stijgt met 84 euro per jaar

De zorgpremie 2016 zal stijgen met 84 euro per jaar ofwel 7 euro per maand, let wel hier praten we over de nominale zorgpremie. Dit is de premie die de overheid bedenkt waar de zorgverzekeraars hun berekeningen op maken en waar DSW traditiegetrouw volgende week dinsdag haar premie bekend zal maken voor de zorgverzekering 2016. Een voorbeeld, vorig jaar was het bekend geworden dat deze 10 euro per jaar zou stijgen maar was een gemiddelde stijging van 5 euro per jaar een feit.

Eigen risico stijgt met 10 euro

Het eigen risico 2016 is definitief vastgesteld op € 385,- zoals eerder voorspelt, dit is inflatie gecorrigeerd en geen extra verhoging om de zorgpremie niet te snel te laten stijgen dit jaar. Een verhoging van het eigen risico kan naar verwachting nog steeds een besparing van 250 euro op jaarbasis opleveren maar lees dan wel eerst de risico’s hiervan.

Zorgtoeslag stijgt met 67 euro

De zorgverzekering mag dan stijgen met 84 euro, de zorgtoeslag stijgt ook voor de minima met 67 euro op jaarbasis, ofwel voor de minima een stijging van 17 euro per jaar. Wanneer krijg je toeslag en wat is dit? Dat kan je lezen op onze pagina: wat is zorgtoeslag.

Overige wijzigingen:

  • 133 miljoen euro naar beter zorg in verpleeghuizen en 100 miljoen om personeel op te leiden.
  • Mensen die een Pgb hebben gehad en hiermee problemen hebben gekregen ook nog eens 220 miljoen gereserveerd.
  • Patiënten in een verpleeghuis krijgen een budget van € 1000,- per jaar voor dagbesteding

Wat zijn de volgende belangrijke data in uw agenda?

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.