Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar 2019

Oefentherapie Mensendieck / Cesar algemeen

In het verleden was de behandeling van een Cesar therapeut anders dan een behandeling van een Mensendieck therapeut. In de loop van de jaren is er nog weinig tot geen verschil in de behandelingen ontstaan. Er bestaat maar één beroepsvereniging: de VcOCM (Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).

De  oefentherapeut maakt je bewust van je manier van bewegen en je houding in relatie tot je klachten. De volgende klachten kunnen o.a. door de oefentherapeut worden behandeld: hoofdpijn, pijn in de gewrichten, spanning, rugklachten, nekklachten, incontinentie. Om deze klachten op te heffen/verminderen of om te voorkomen worden er oefeningen op maat aangeleerd die je in je dagelijkse leven kunt toepassen. Er wordt gekeken naar je gehele lichaamshouding, hoe beweeg je je? Welke gewrichten of spieren worden overbelast? Het verschil met fysiotherapie is dat oefentherapie Mensendieck – Cesar tot doel heeft om inzicht te krijgen in de bewegingsklachten. Door een ander bewegingsgedrag aan te leren, worden nieuwe klachten voorkomen. Deze therapie verhelpt/vermindert niet alleen de klachten maar heeft ook een preventieve werking. Er zijn diverse oefentherapieën zoals bekkenoefentherapie, psychosomatische oefentherapie en kinderoefentherapie.

Vergoeding mensendieck/ cesar therapie   

Je hebt recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering vanaf de 21e behandeling als je een chronische aandoening hebt. Er moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan om voor deze vergoeding in aanmerking te komen. De eerste 20 behandelingen kunnen mogelijk worden vergoed uit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden om vast te stellen aan welke voorwaarden je moet voldoen om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten, krijgen vanaf 1 januari 2019 twaalf behandelingen oefentherapie vergoed vanuit het basispakket. Als je een vergoeding ontvangt vanuit de aanvullende verzekering geldt er geen eigen risico, dit geldt wel voor een vergoeding vanuit het basispakket van je zorgverzekering.

De vergoeding is verschillend per leeftijd. Zie vergoeding oefentherapie mensendieck/cesar tot 18 jaar en vergoeding vanaf 18 jaar. 

 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar 2019 scoort gemiddeld: 2 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.