Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar 2018

Oefentherapie Mensendieck / Cesar algemeen

In het verleden was de behandeling van een Cesar therapeut anders dan een behandeling van een Mensendieck therapeut. In de loop van de jaren is er nog weinig tot geen verschil in de behandelingen ontstaan. Er bestaat maar één beroepsvereniging: de VcOCM (Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck).

De  oefentherapeut maakt u bewust van uw manier van bewegen en uw houding in relatie tot uw klachten. De volgende klachten kunnen o.a. door de oefentherapeut worden behandeld: hoofdpijn, pijn in de gewrichten, spanning, rugklachten, nekklachten, incontinentie.Om deze klachten op te heffen/verminderen of om te voorkomen worden er oefeningen op maat aangeleerd die u in uw dagelijkse leven kunt toepassen. Er wordt gekeken naar uw gehele lichaamshouding, hoe beweegt u zich? Welke gewrichten of spieren worden overbelast? Het verschil met fysiotherapie is dat oefentherapie Mensendieck – Cesar tot doel heeft om inzicht te krijgen in de bewegingsklachten. Door een ander bewegingsgedrag aan te leren worden nieuwe klachten voorkomen. Deze therapie verhelpt/vermindert niet alleen de klachten maar heeft ook een preventieve werking. Er zijn diverse oefentherapieën zoals bekkenoefentherapie, psychosomatische oefentherapie en kinderoefentherapie.    

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding oefentherapie mensendieck / cesar 2018 scoort gemiddeld: 2 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.