1400 polissen van de zorgverzekering; welke kiest u?

1400 polissen

Afgelopen zaterdag was bij het programma Kassa wederom de zorgverzekeringen die in de belangstelling stonden. De reden hiervoor is dat er het komende jaar gekozen kan worden uit 1400 verschillende polissen, ziet u door de bomen het bos nog?

Het jaar van de transparantie?

Tenminste dat had het afgelopen jaar moeten zijn als het aan minister Schippers (VWS) zou liggen, deze riep hier vorig jaar de verzekeraars op hun verantwoording te nemen.  Echter bemerken we dat er dit jaar weliswaar twee verzekeraars zijn gestopt met hun label: IZA en Energiek alleen zijn er toch 100 polissen bijgekomen. De oorzaak hiervan is dat de tandverzekeringen ook vaak los af te sluiten zijn.  Echter transparant is het niet te noemen lijkt ons.

Wat maakt de polissen zo uniek?

Dat het hem nou juist, als die polissen uniek zouden zijn dan is er geen enkel probleem om zoveel verschillen te hebben, echter is het alleen al Achmea met bijna 500 verschillende combinaties die mogelijk zijn onmogelijk om nog onderscheidend te zijn. De meeste polissen dekken nagenoeg dezelfde kosten maar het maakt het voor de consument er niet makkelijker op om uit te zoeken welke het beste bij hen past voor de zorgverzekering van 2016.

Zorgpremie vergelijken

Reden des te meer om te starten van het vergelijken van de zorgpremies via onze zorgvergelijker. Er bestaan geen experts meer op het gebied van de zorgverzekeringen, niemand kent de inhoud van de 1400 polissen uit zijn hoofd. Gelukkig hebben we wel databases met alle beschikbare data, van alle polissen verwerkt in onze zorgvergelijker en kunt u met een gerust hart starten met het maken van de vergelijking: Zorgpremie 2016 vergelijken.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.