Topman Menzis, zorgpremie mag socialer!

Topman Menzis zorgpremie

Gisteren meldde Menzis Topman Roger van Boxtel, overigens ook lid van de Eerste Kamer, dat de zorgpremie in Nederland wel een stuk socialer mag worden dan dat het nu is. Een voorbeeld hiervan noemde hij; De zorgpremie meer inkomensafhankelijk maken of het eigen risico moet omlaag zo vertelde hij in het programma Buitenhof.

Het eigen risico van de zorgverzekering

Op dit moment hebben we een eigen risico van de zorgverzekering van € 375,- per jaar. Ieder jaar stijgt deze premie soms wat harder dan het andere jaar maar hij blijft stijgen. Van Boxtel noemt dit bedrag echt het maximum wat je kan ragen aan de consumenten.

Steeds meer consumenten hebben moeite met het betalen van het wettelijk verplichte eigen risico en het vormt steeds vaker een drempel om zorg te zoeken en dat is nou juist niet de bedoeling van het eigen risico.

Vorig jaar zagen we al dat er 800.000 mensen problemen hadden met het betalen van hun zorgverzekering, al dan niet met het wettelijk verplichte eigen risico. Ook hebben wij bemerkt dat er een hoop consumenten zijn geweest die het eigen risico vrijwillig hebben verhoogd en hier later toch veel spijt van hadden daar ze medische kosten gingen maken en toen ineens een berg geld moesten betalen voor hun behandelingen.  Zo kunt u zien dat het de besparing van maximaal € 27 euro per maand soms niet altijd even tactisch is daar u de kans loopt om meer geld kwijt te zijn.

Inkomensafhankelijke zorgpremie

Van Boxtel noemt ook dat de zorgpremie meer inkomensafhankelijk zou moeten worden. Op dit moment worden de lagere inkomens al verlicht door de zorgtoeslag die het mogelijk maakt om deze groep te voorzien van een zorgverzekering maar dit zou volgens Van Boxtel nog beter geregeld kunnen worden.

Heeft u problemen met het betalen van uw zorgpremie? Lees dan hier wat u het beste kunt doen: Wat als ik niet meer kan betalen.

Last Updated on 4 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.