Overstappen levert je 100 euro op!

Overstappen levert geld op

De Autoriteit Consument en Markt heeft haar advies voor dit jaar uitgebracht, na eerdere terughoudende berichtgevingen over waarom je een overstap zou moeten wagen pakken ze het dit jaar iets steviger aan en… niets is minder waar! Een overstap kan je zomaar 100 euro opleveren indien je switcht tussen de huidige aanbieders. Het mooiste moet nog komen, dit is enkel al voor de basisverzekering, laat staan als je ook nog eens je aanvullende polis gaat vergelijken!

Stap over en de markt gaat veranderen!

Jij, ja jij daar… wordt eens wakker en stap over! De huidige markt is gemaakt om de consumenten te laten switchen tussen de verzekeringen om de markt te laten verbeteren. Nu stapt slechts 7% van de verzekerden jaarlijks over, als iedereen dat zou doen dan heb je volgend jaar een hele andere markt met meer kansen voor nieuwe zorgverzekeraars om de markt te betreden met betere voorwaarden. Makkelijk gezegd? Ja, dat zeker maar de concurrentie zal enorm worden op het moment dat niemand meer “honkvast”is zoals men nu vaak wel is. Vraag maar om je heen, wie stapt er nou over want je zit er en het is wel prima want je kan toch niets besparen… Toch wel!

Neem niet de goedkoopste polis

De goedkoopste polis, klinkt aantrekkelijk toch? Niet doen dan heb je namelijk geen keuzevrijheid en dat is wel iets waar wij ZorgverzekeringWijzer jullie willen adviseren! Een verzekering zonder keuzevrijheid kan ervoor zorgen dat je soms slechts tot maar 65% van de marktconforme prijs vergoedt krijgt van je zorgverzekeraar indien deze geen contract hebben. Dit is in het geval van een behandeling fysiotherapie niet zo erg, kosten 30 euro per behandeling, maar voor een levensreddende handeling zoals een pacemaker in een niet gecontracteerd ziekenhuis wel, dan kan je ineens even + 5000 euro aftikken en dat voor die paar euro per maand, niet doen dus!

Gokje met je eigen risico?

Ben je helemaal gezond en ga je nooit naar het ziekenhuis, dan kan je wellicht een gokje wagen met je eigen risico van de zorgverzekering, dit kan je een besparing opleveren van minimaal 200 euro op jaarbasis. Je kan hier meer over lezen op de pagina: eigen risico zorgverzekering.

Bij wie ga je overstappen?

Ok, wij zijn zeker niet de eerste vergelijker en ook niet de laatste waar je op gaat kijken waarschijnlijk, wel willen wij je erop wijzen dat wij enkele unieke kortingen hebben vanaf 8% op de basisverzekering tot wel 25% op de aanvullende verzekeringen, dus kijken mag overal maar wil je ook het minste betalen voor hetzelfde pakket, dan raden wij je aan om als laatste even terug te komen en je zorgverzekering af te sluiten via ZorgverzekeringWijzer, klik hier om te starten met het vergelijken van je zorgverzekering.

Last Updated on 10 september 2020 by Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.