Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn kinderen meeverzekeren?

Ja, dit is mogelijk u kunt uw kinderen tot 18 jaar gratis* laten meeverzekeren op uw polis. Let wel dit gebeurd enkel bij een van de twee ouders heeft een van jullie twee een hogere aanvullende dekking dan is het verstandig zijn om uw kind(eren) op deze polis te laten meeverzekeren.

* In enkele gevallen, op dit moment alleen bij ONVZ betaald extra kosten indien u uw kind(eren) meeverzekerd op de duurste polissen tot maximaal 2 kinderen. 

Zijn de kinderen automatisch meeverzekerd?

In principe dient u na de geboorte aan te geven dat uw kind wordt meeverzekerd op uw huidige zorgverzekering, het maakt niet uit of dit alleen de basisverzekering of met een aanvullende dekking, het kind krijgt dezelfde dekking als die u geniet. Indien u deze verzekering niet wijzigt dan blijft uw kind tot zijn / haar 18e verjaardag automatisch meeverzekerd. 

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar met kinderen

Indien u heeft besloten om te switchen naar een nieuwe zorgverzekeraar dan dient u aan te geven bij welke ouder het kind wordt bijgeschreven, dit is eenvoudig te koppelen aan de formulieren die u op de website van de zorgverzekeraar invult of via onze eigen overstapservice. 

Is uw kind 18 jaar geworden? 

Dan is het verstandig dat hij / zij zelf de zorgverzekering gaat vergelijken, indien u een aanvullende dekking heeft zal uw kind deze ook blijven betalen. Echter indien men 18 jaar is geworden mag je een nieuwe zorgverzekering uitkiezen en ervanuitgaande dat uw kind helemaal gezond is kan het vaak lonen om een basisverzekering af te sluiten met soms een kleine aanvullende dekking in plaats van de wellicht dure aanvullende polis die u heeft, dit kan zomaar oplopen tot meer dan 130,- euro verschil per maand! Bekijk snel of u kunt besparen via onze zorgvergelijker: Zorgpremie vergelijken 

Lees ook: Kan ik mijn partner meeverzekeren?

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.