Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

basispakket 2016

Nieuwe medicatie en behandelingen in het basispakket 2016

19 dec 2015

Vanaf 1 april 2016 komt er een nieuwe behandeling tegen clusterhoofdpijn en een nieuwe medicijn tegen MS voorwaardelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Dit meldt minister Schippers in een brief aan de Tweede Kamer vandaag.

Medicatie bij Multiple Sclerose (MS) patiënten

Er is een nieuw middel op de markt genaamd Famypra, welke de kaliumkanalen blokkeert bij MS patiënten waardoor het lopen bij volwassenen met MS zou kunnen verbeteren.  Dit medicijn is voorwaardelijk toegelaten binnen het basispakket van de zorgverzekering met een budget van 4,6 miljoen euro. De patiënten dienen een bepaalde score te behalen om in aanmerking te komen voor een behandeling met dit medicijn, dit zal dan later geëvalueerd worden.

Behandeling bij clusterhoofdpijn

Deze behandeling betreft de occipitale zenuwstimulatie en dit kan uitgevoerd worden indien de patiënt met clusterhoofdpijn niet te behandelen is middels “normale” medicatie. Voor deze behandeling is een budget van 6 miljoen euro vrijgemaakt.  

Behandelingen uit het basispakket

Geruime tijd leek het dat er alleen maar behandelingen en medicatie bij zijn gekomen binnen het basispakket van de zorgverzekering. Echter is nu ook een andere behandeling namelijk de Radiofrequente denervatie bij lage rugklachten per 1 januari 2016 uit het basispakket geschrapt. Voor de patiënten die al een behandeling ondergingen met deze vorm van therapie die mogen samen met de arts kijken naar een andere oplossing of hooguit een jaar ngo deze behandeling gebruiken. Uit een grote studie is gebleken dat de effectiviteit van deze behandeling geen extra meerwaarde is en daarom zal worden verwijderd uit het basispakket.

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Graag hoor ik van u hoe ik mijn klanten kan helpen met declareren. Als VIG'er en pedicure heb ik klanten die graag meer dan én pedicurebehandeling wil. Familie heeft geen tijd of kunnen het niet opbrengen. Ik help klanten ook met begeleiding, boodschappen doen, buiten wandelen - hoe moeten klanten dit declareren?

Door Conny Johansen op 21 dec 2015

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.