Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

verhogen eigen risico problemen

Verhoging van eigen risico geeft problemen!

4 dec 2014

De consument is zich bewuster geworden over het feit dat de medische zorg duurder is. Dit hebben wij afgelopen dinsdag ook benoemd tijdens het programma BNR gezond. Er is dit jaar minder gekozen voor een verhoging van het eigen risico. Diverse media volgen met het bericht dat de consument in de financiële problemen zit op het moment dat zij het vrijwillige eigen risico verhogen. 

420.000 betalingsregelingen!
Vooral de consumenten die hebben gekozen voor een vrijwillige verhoging van het eigen risico komen nu in de problemen. Dit lijkt een logisch gevolg te zijn. De consument verhoogt deze premie vaak omdat de zorgverzekering tot € 27,- per maand goedkoper kan zijn. Dit is vaak een noodzakelijke keuze voor de consument om het betalen van de premie nog enigszins op te kunnen brengen. Bronnen van het AD melden op dit moment bij de drie grote verzekeraars: VGZ, Zilveren Kruis en Menzis dat inmiddels 420.000 verzekerden een betalingsregeling hebben getroffen met de verzekeraars.

Schrijnende gevallen!

Vorige week gaf directeur Chris Oomen van DSW zorgverzekeringen in het programma Arena aan dat het eigen risico zijn werkelijke doel voorbij gaat. Hij gaf dit als antwoord op de reactie van een patiënt die vertelde dat hij/zij niet ieder jaar voor controle naar het ziekenhuis kan gaan, terwijl dit eigenlijk wel noodzakelijk is. Ook een huisarts reageerde hierop. HIj gaf aan steeds meer patiënten te zien die geen consult in het ziekenhuis willen of hun medicatie niet ophalen vanwege het feit dat ze geld bij moeten gaan betalen.

Voor wie is een verhoging van het eigen risico interessant?

Eigenlijk raden wij het consumenten niet aan om het eigen risico te verhogen. Het kan eventueel wel rendabel zijn voor jonge, gezonde mensen die weinig risico lopen om zorgkosten te maken in het komende jaar. Een dergelijke verhoging van het eigen risico naar € 875,- per jaar levert een maximale besparing op van € 27,- per maand ofwel € 324,- per jaar. De kosten van de medische zorg zijn echter continu aan het stijgen. Zo betaalt u gemiddeld € 250,- voor een bezoek aan de spoedeisende hulp (zonder vervolgconsult) en dit kan nog wel eens flink oplopen.

Bekijk nu de zorgverzekeringen van dit moment en de eventuele korting van het eigen risico via onze zorgvergelijker.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.