Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgverzekering vergelijken en overstappen

Zorgverzekering vergelijken: Tot wanneer kan dit?

10 dec 2015

Je zorgverzekering vergelijken, kan in principe tot 31 januari maar dan moet je wel zelf je zorgverzekering opzeggen. Wie dit niet zelf opzegt voor 1 januari kan geen nieuwe polis meer kiezen voor de zorgverzekering van 2016.  Vooral het eerste lijkt handig indien je nog niet weet of de huidige polis de gecontracteerde zorg kan leveren in het nieuwe jaar.  Stap je nu al over via ZorgverzekeringWijzer, dan zeggen wij je huidige polis kosteloos voor je op.

Waar kan je op letten tijdens het vergelijken van je zorgverzekering?

Via de zorgvergelijker van ZorgverzekeringWijzer kan je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken, uiteraard echt onafhankelijk! Door de selectie aan te passen aan je persoonlijke situatie waar je ook kan selecteren van welk ziekenhuis of welke fysiotherapeut je gebruikt maakt komt er een advies uit welke het beste past bij de door jezelf ingegeven selecties.

Niemand kan de toekomst voorspellen echter weet je soms wel al dat je volgend jaar geopereerd moet worden of gebruik gaat maken van kraamzorg. Dat zijn enkele punten waar je nu al op in kan spelen om op die manier te besparen op je zorgpremie. Ben je ervan overtuigd dat je niets gaat krijgen het komende jaar dan kan het lucratief zijn om je eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico van € 500,- op jaarbasis. Op die manier kan je tot wel 250 euro per jaar besparen op je zorgpremie, het is wel handig om dit geld achter de hand te hebben indien je wel ineens zorgkosten gaat maken. Zie ook onderstaande infographic.

Let op je keuzevrijheid! Maak je gebruik van zorg let er dan op dat je kiest voor keuzevrijheid! Niets is zo vervelend als het hebben van een budget of naturapolis en dat je straks doordat de verzekeraar niet gecontracteerd is aan de zorgverlener je zelf een enorm bedrag moet bijbetalen, dit weegt vaak niet op tegen de kosten van een restitutiepolis. Meer weten over de verschillen tussen de polissen lees dan ons artikel: wat is het verschil tussen alle polissen! 

Veel consumenten zitten al jaren vastgeroest bij hun zorgverzekeraar, juist voor die consumenten kan het een enorme besparing zijn om te starten met de zorgpremie vergelijken. Vaak zijn deze pakketten enorm verouderd en bevatten onderdelen waar u geen gebruik meer van maakt. Zo zijn er tal van voorbeelden te noemen van vrouwen boven de 60 die kraamzorg in hun pakket hebben maar ook de jongeren die het pakket van de ouders hebben overgenomen en onbeperkte fysiotherapie in het pakket hebben terwijl ze hier nooit gebruik van maken. Dergelijke aanvullende pakketten schrappen kan een groot verschil maken in wat je gaat betalen straks voor de zorgverzekering van 2016.  Bekijk gerust de zorgvergelijker, stapt u over via ZorgverzekeringWijzer dan kunt u vaak ook nog eens profiteren van exclusieve kortingen tot wel 25% op de aanvullende polissen!

Klik hier om te starten met de zorgverzekering vergelijken.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.