Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding 3d echo 2019

Wanneer een 3D (dimensionale) echo?

De eerste foto’s van jouw baby! Tijdens de zwangerschap kan je zonder medische aanleiding een 3D echo laten maken, de zogenaamde pret-echo. De grootste kans dat je goede en duidelijke foto’s krijgt, is als je de echo ongeveer tussen de 24ste en 31ste  week van je zwangerschap laat maken. In deze  periode zijn de beelden al meer gedetailleerd. Je wilt graag weten hoe je kindje er op dat moment uitziet. En misschien ben je al nieuwsgierig, wordt het een jongen of een meisje? Deze echo geeft je een goed beeld van je kindje. De eerste keer dat je een 3D echo laat maken, kan het zijn dat je niet direct je kindje goed kan zien. Je kindje is de gehele dag in beweging, als de echo wordt gemaakt en zij/hij ligt met haar/zijn gezicht naar de kant van je rug dan zie je alleen de achterkant van jouw kindje. Het kan dus voorkomen dat je nogmaals een pret-echo moet laten maken wil je het gezichtje van je kindje op de echo kunnen zien. Dit zal je er zeker voor over hebben, het zijn uiteindelijk de eerste foto’s voor jouw baby album.   


Een weergave van een 3D echo

Wat is 3D-echoscopie?

3D-echoscopie is een echobeeld met diepte. Bij echografie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven met een hoge frequentie, wij kunnen deze geluidsgolven niet horen. De echo wordt gemaakt door een echografist(e), een echo-consult duurt ongeveer een half uur. Op een monitor zijn de beelden van de baby duidelijk te zien, de echografist(e) geeft een toelichting bij de beelden die je ziet. Voordat de echo wordt gemaakt, wordt er eerst een laag gel op de buik aangebracht. Dit is nodig, omdat geluidsgolven niet door lucht heen kunnen. De echografist(e) beweegt met een transducer (gedeelte van het echo apparaat) over de buik. De geluidsgolven worden uitgezonden door de transducer, het lichaam kaatst de golven terug. Hierna zet het echoapparaat de golven om, in beelden die zichtbaar worden op een monitor. Omdat bij het maken van een echo alleen gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven is dit onschadelijk voor moeder en kind.

Wat is de vergoeding voor een 3D echo?

Een 3D echo wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten van het maken van een 3D echo zijn zeer uiteenlopend. Het is raadzaam om tijdig informatie in te winnen, om te bepalen door welk pret-echo bureau jij de echo laat maken. 

Wil je meer informatie over diverse onderwerpen gerelateerd aan het onderwerp zwangerschap? Dan kun je meer informatie vinden op de hoofdpagina zwangerschap & bevalling of kraamzorg.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding 3d echo 2019 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.