Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding aanrakingstherapie 2019

Wat is aanrakingstherapie?

Aanraken is een lichaamstaal, die wij op een natuurlijke manier gebruiken, om onze gevoelens te uiten voor anderen. Aanraken geeft geruststelling, troost en warmte. In de kindertijd wordt iedereen vaak op een positieve manier aangeraakt, hierdoor krijgt het kind een basisvertrouwen. Niet iedereen heeft deze ‘aandacht’ tijdens de kindertijd ontvangen dit kan op latere leeftijd een verminderde levensvreugde en/of levensenergie veroorzaken. Baby’s die niet worden geknuffeld (aangeraakt) kunnen mogelijk een achterstand in hun ontwikkeling oplopen.

Voor welke klachten wordt aanrakingstherapie gebruikt?

Voor diverse klachten is aanrakingstherapie aan te bevelen, o.a. voor:

  • dementie
  • een handicap
  • angsten
  • depressie
  • vermoeidheid

Door deze therapie kunnen blokkades in het lichaam, door een geconcentreerde en strijkende aanraking met de hand(en), worden opgelost. Deze therapie is niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Bij kinderen wordt het o.a. toegepast bij langdurige ziekte, lusteloosheid of concentratieproblemen. De meeste klachten worden veroorzaakt door een gebrek aan aanraking en aandacht.  

vergoeding aanrakingstherapie 2019

Hoe ziet een behandeling volgens de aanrakingstherapie eruit?

Gedurende de behandeling lig je op een behandelingsbank. De therapeut voert licht aanrakende bewegingen uit in een bepaalde volgorde, er wordt geen kracht toegepast. Na een aantal bewegingen wordt er een korte (enkele minuten) pauze ingelast. Het lichaam wordt op dat moment in staat gesteld om te reageren, het lichaam ontvangt een impuls waaraan het zich aanpast. Hierna wordt de behandeling weer voortgezet. Tijdens de pauze is het mogelijk dat je koude, warmte of een tinteling voelt. Tijdens of na de behandeling is het mogelijk dat je emotioneel reageert, dit is geen vreemde reactie. Deze emotionele reactie laat zien hoe krachtig aanrakingstherapie kan zijn. 

Vergoeding aanrakingstherapie 2019

Voor aanrakingstherapie wordt geen vergoeding verstrekt vanuit het basispakket. Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar, ontvang je mogelijk een (gedeeltelijke) vergoeding. Voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld of je recht hebt op een vergoeding. Aan de bovenzijde van de pagina in de zoekbalk kun je de vergoeding van de therapie per zorgverzekeraar vinden.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding aanrakingstherapie 2019 scoort gemiddeld: 5 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.