Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding infuuspomp 2019

Infuuspomp

Personen die na een operatie het ziekenhuis verlaten, maar toch nog medicijnen nodig hebben, kunnen deze ontvangen via een draagbare uitwendige infuuspomp. Deze infuuspomp is ook geschikt tijdens ziekte, wanneer het niet noodzakelijk is om een patiënt in een ziekenhuis op te nemen. De patiënt wordt begeleid door een verpleegkundige die 24 uur bereikbaar is. Een draagbare uitwendige infuuspomp wordt gebruikt voor het toedienen van medicijnen om pijn te bestrijden. Onder de toebehoren van de infuuspomp vallen o.a. ontsmettingsmiddelen, naalden en verbindingsslangetjes, batterijen en oplaadapparatuur.     

Vloeistof (medicatie) wordt via een slangetje door de pomp voor een bepaalde tijd in het lichaam gebracht. De energie van een elektronische infuuspomp wordt geleverd door een accu en/of batterij. De snelheid van toediening van de vloeistof kan goed worden ingesteld. Deze instelling kan met de hand worden gewijzigd. De meeste elektronische pompen zijn voorzien van een alarmfunctie, er wordt een signaal afgegeven als de pomp niet op de juiste manier werkt.

Enkele voorbeelden van draagbare infuuspompen zijn:

  • Een profiel infuuspomp is een elektronische pomp die kan worden geprogrammeerd. De toediending van de vloeistof (medicatie) wordt zo ingesteld dat het op bepaalde momenten lager of hoger kan zijn.
  • Een meerkanaals draagbare infuuspomp wordt gebruikt als er meerdere vloeistoffen (medicatie) moeten worden toegediend. De infusen worden onafhankelijk van elkaar geprogrammeerd. Deze pomp is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een combinatietherapie.
  • Een mechanische infuuspomp beschikt niet over een alarmering. Deze pomp wordt vooral gebruikt als de snelheid van de toediening van de vloeistof (medicatie) niet met een nauwkeurige snelheid hoeft te worden toegediend.

Vergoeding infuuspomp

Vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering wordt een vergoeding gegeven indien de infuuspomp medisch noodzakelijk is. Er geldt geen eigen risico en geen eigen wettelijke bijdrage. Voor alle toebehoren van een infuuspomp wordt een vergoeding verstrekt, in de polisvoorwaarden van je verzekering wordt vermeld voor welke toebehoren het eigen risico geldt. Batterijen en oplaadapparatuur worden éénmalig vergoed. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat vermeld aan welke voorwaarden je moet voldoen, om voor een (volledige) vergoeding in aanmerking te komen.

 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!


Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.