Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding tubigrip 2019

Tubigrip verband

Tubigrip is een druk- en steungevend verband waarin elastische draden zitten die zijn meegeweven. Het is een buisvormig verband die op het te ‘behandelen’  lichaamsdeel wordt geschoven en wordt omgeklapt zodat er een dubbele laag verband ontstaat en zodoende een gelijkmatige druk geeft. Tubigrip knelt het lichaamsdeel niet af omdat het zich mee vormt met de lichaamscontouren. Door de druk die het verband aan het lichaamsdeel geeft, kan het worden toegepast voor oa:

  • oedeem
  • bij spataderen
  • na een botbreuk/na gipsbehandeling
  • bij verrekken van pezen of banden

Er zijn hulpmiddelen beschikbaar om de tubigrip op een gemakkelijke manier aan te brengen. 

tubigrip zorgverzekering

Oedeem

Oedeem betekent overmatig vocht in het lichaamweefsel dat er niet hoort te zitten.  De hoeveelheid van het oedeem wordt door een aantal factoren die zich in de bloedvaten afspelen bepaald. Onder deze factoren bevinden zich onder andere de eiwitten die zich in de bloedbaan bevinden en de druk die binnen in de bloedvaten heerst. Als het evenwicht in het uitwisselingsproces van vocht en voedingstoffen vanuit de bloedvaten naar het omliggende weefsel verstoord is, kan het gebeuren dat er teveel vocht buiten de bloedvaten komt te staan en ontstaat er oedeem. Door de druk die tubigrip van buitenaf op het lichaamsdeel uitoefent wordt het vocht als het ware weer de bloedvaten in geduwd.

Spataderen

Spataderen zijn de aderen waarin het bloed zich ophoopt, dit gebeurt omdat de klepjes die in de aderen zitten niet meer goed werken. Via de aderen, stroomt het bloed die al zijn zuurstof aan het lichaam heeft afgegeven, terug naar het hart. Dit betekent dat het vanaf de voeten omhoog moet stromen. Hier is enige kracht voor nodig. Om de bloeddoorstroming mogelijk te maken bevinden zich in de aderen klepjes die sluiten, zodra het bloed weer richting de voeten strroomt. Bij elke hartslag en daardoor een druk van de voeten richting het hart zal het bloed steeds een beetje verder naar boven stromen. Als de klepjes niet meer werken zal een deel van het bloed wat verder naar beneden zakken, waardoor de bekende spatader zichtbaar wordt. Tubigrip geeft vanaf de buitenkant steun aan de aderen waardoor de bloeddoorstroming wordt geholpen. 

Verrekking of gips

In het geval van een verrekking van een pees of gewrichtsbanden, of na gips behandeling, zal de tubigrip dienen om versteviging te geven aan het gewricht die de spieren of banden/pezen zelf niet meer kunnen geven. 

Vergoeding Tubigrip

Tubigrip wordt vergoed vanuit de basisverzekering, enkel als je hiervoor een recept hebt gehad. Er moet rekening gehouden worden met het eigen risico. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding tubigrip 2019 scoort gemiddeld: 3 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.