Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding hart/bloedvatenonderzoek 2019

Hart/bloedvatenonderzoek

In Nederland overlijdt bijna  1 op de 3 vrouwen aan hart- en vaatziekten. Het totale sterftecijfer aan hart- en vaatziekten ligt bij vrouwen hoger dan mannen, maar treedt bij vrouwen pas later op. Dit lijkt te komen door de periode voor de overgang die een soort bescherming bied tegen hart- en vaatziekten. Bij mannen neemt het aantal gevallen enorm toe vanaf ongeveer 55 jaar. Bij vrouwen is dit pas vanaf 65 jaar. De ontwikkeling van hart- en vaatziekten is exponentieel en komt voornamelijk door onze eigen leefgewoonte en voor een klein deel ook erfelijkheid. Risicofactoren op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten zijn diabetes, roken, overgewicht, hoog cholesterol, weinig beweging en hoge bloeddruk. Allemaal factoren waar wij zelf invloed op hebben. Maar wat wordt nu precies verstaan onder hart- en vaatziekten? Hart- en vaatziekten is een overkoepelende naam voor alle aandoeningen aan hart en vaten. Dit zijn onder andere:

 • Angina pectoris
 • Aderverkalking (Atherosclerose)
 • Hartinfarct
 • Beroerte
 • TIA
 • Vaatlijden van groet vaten zoals etalage benen

Hart- en vaatziekten kunnen voor een groot deel goed worden behandeld door medicatie, dotterbehandelingen, operatie of therapeutische kousen. Maar vaak is behandeling, uitstellen van ernstige complicaties zoals hartinfarct of een beroerte. Het is dus van groot belang dat je het heft in eigen hand neemt en zelf het risico op deze ziekten verminderd. Er zijn ook erfelijke componenten die het risico op bepaalde hart- en vaatziekten verhogen zoals bepaalde hartritmestoornissen, hartspierziektes, trombose, aderverkalking door erfelijke aanleg en hoog cholesterol door erfelijke aanleg. Standaard preventieve onderzoeken die testen voor hart- en vaatziekten zijn bloedonderzoek, ECG, fietstest, echocardiogram, echografisch onderzoek van de vaten. Als je je zorgen maakt over je gezondheid en je huisarts vind het raadzaam om dit te onderzoeken, kun je worden doorverwezen voor onderzoek. Raadpleeg dan je zorgverzekering of je recht hebt op vergoeding. Wat kun je zelf doen om risico op hart- en vaatziekten te verminderen? Leef en eet gezond, behoudt een gezond gewicht, beweeg en sport voldoende, beperk alcohol gebruik en vermijd roken en stress.

Bekijk het overzicht van de vergoedingen van je zorgverzekering hieronder:

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding hart/bloedvatenonderzoek 2019 scoort gemiddeld: 3 2,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.