Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding leesstandaard 2019

Voor veel mensen is een hobby een belangrijk deel van hun leven. Wanneer je door een handicap je hobby niet meer kan uitoefenen kan een ergotherapeut de mogelijkheden met je bekijken voor een hulpmiddel om je hobby toch te blijven uitoefenen. Lezen is één van de hobby’s die door een handicap of ziekte niet kan worden uitgeoefend.

Zolang je volledig gezond bent, is het niet moeilijk om een boek vast te houden als je wilt lezen. Mensen die minder kracht hebben in de handen kunnen een boek niet lang vasthouden. Er zijn meerdere oorzaken waardoor je niet in staat kunt zijn om een boek vast te houden doordat je minder kracht in de handen heeft bijvoorbeeld door reuma of na een operatie. Om toch te kunnen blijven lezen kun je gebruik maken van een leesstandaard; deze biedt hulp bij zittend of liggend lezen. Een leesstandaard is verstelbaar, er zijn ook standaards verkrijgbaar met ingebouwde verlichting.                                          

Vergoeding

Een leesstandaard valt onder de ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen) hulpmiddelen. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding voor dit hulpmiddel.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!


Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.